Kayıt dışı fotoğrafçılara ‘Dur’ denecek

Kayıt dışı fotoğrafçılara ‘Dur’ denecek

Son yıllarda düğün yapan çiftlerin vazgeçilmezi haline gelen düğün fotoğrafçılığını resmi olmayan yollarla yapan kişilere Konya Kitap Kırtasiye Fotokopi ve Matbaacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ‘Dur’ demeye hazırlanıyor.

Gayriresmi olarak özel günlerde fotoğraf çekimi yapan kişileri tespit eden oda yönetimi, tespit edilen kişilere SMS gönderdi. “Fotoğrafçı kardeşim” diye başlayan mesajda, “Fotoğrafçılık, devletimizin 3308 sayılı kanunla yetki alınarak yapılabilecek bir meslek dalıdır. Başta Kalehan Ecdat Parkı olmak üzere, okullarda, düğün salonlarında, hastanelerde vb. internet aracılığı ile yapılan tüm faaliyetlerle ilgili kurum ve kuruluşlarda cezai işlemlerin başlatılması için odamız olarak girişimlerimizi yaptık. İlgili yerlerde 'Fotoğrafçı tanıtım kartları' olmayanlara faaliyet izni verilmemesi için girişimler hızlı bir şekilde yapılmaktadır. Oda kaydınızı ve vergi kaydı yaptırmanızı rica ederiz” ifadelerine yer verildi. Mesajlardan bazıları ise fotoğrafçılık işi ile uğraşmayanlara da gönderildi.

KURSA GİDİP FOTOĞRAFÇI OLUYORLAR

Oda Başkanı Ramazan Kuşpınar, odaya bağlı 70 fotoğrafçının bulunduğunu fakat yaptıkları araştırmalar sonucu sadece parklarda 500 kişinin düğün – nişan fotoğrafı çektiğini tespit ettiklerini belirterek, “Odamıza bağlı, resmi faaliyet gösteren üyelerimizden gelen şikayetler sonrası gayriresmi bir şekilde bu işi yapanlara ‘Dur’ diyeceğiz” dedi. “Odamıza veya Ticaret Odası’na kayıtlı olmayan ve bu işi yapan kişiler vergi ödemiyor, herhangi bir sorumluluk almıyorlar” diyen Kuşpınar, şöyle konuştu: “Adam açmış bir internet sitesi, düğün albümü yapıyor. Bizde hepsinin listesi var. Gerekli yerlere girişimlerimizi yapacağız. Bizim görevimiz üyelerimizin şikayetlerini ilgili yerlere aktarmak. Denetim yapacak bir durumumuz yok. Belediyemize aktardık, bizi haklı buldular. Bu kayıt dışı 500 kişi iş yaparken, kayıtlı, vergisi ödeyen esnafımız evine ekmek götüremiyor. Bir kişi ticari faaliyette bulunuyorsa vergisini ödemeli, ilgili odaya da kayıt olmak zorunda. Bunun çıraklığı var, ustalığı var. Adam açılan bir kursa gidiyor, fotoğrafçıyım diye bunu kullanıyor. Yapma demiyoruz ama usulüne göre yap. Bu işi yapmak isteyenlere ‘Yetkinlik tanıtım kartı’ vereceğiz. Bu mesleğin onurunu, vatandaşımızı korumaya çalışıyoruz.”

HÂLİD ŞEN

whatsapp-image-2018-09-21-at-12.20.39.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum