‘Kayıt dışı çalışmayın, çalıştırmayın’

‘Kayıt dışı çalışmayın, çalıştırmayın’

Sosyal Güvenlik Kurumu Konya İl Müdürlüğü tarafından 2021 yılı rehberlik ve bilgilendirme programı konusunda açıklama yapıldı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu Konya İl Müdürlüğü tarafından 2021 yılı rehberlik ve bilgilendirme programı konusunda açıklama yapıldı. 

Konya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, kayıt dışı istihdamın büyük sorun olduğunu belirterek, “İl Müdürlüğümüzde işyerleri, ilgili diğer STK'lar, basın-yayın kuruluşları ile toplantılar ve yüzyüze görüşmeler yapılmış ve bu görüşmelerde işverenlere ve çalışanlara sosyal güvenliğin önemi, kayıt dışı istihdamın olumsuz sonuçları, sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri, yabancı çalışanların sosyal güvenlik hakları ve çalışma izinleri, uygulanmakta olan sigorta primi teşvikleri, yapılandırma gibi konulara ilişkin bilgi verilmiştir” dedi

Yavuz, şu görüşleri dile getirdi: “Kayıt dışı istihdam edilen çalışanlar; emeklilik hakkı, malullük aylığı, ölüm aylığı, işsizlik sigortası hakkı, her türlü sağlık ve izin hakları, ücret ve kıdem tazminatı hakkı gibi haklardan yoksun kalmaktadır. İşverenler açısından kayıt dışı istihdam; işverenlerin idari para cezalarına maruz kalmasına, yararlanılan teşviklerin durdurulmasına, iş kazası durumunda ağır idari ve mali yükümlülükler ile karşılaşmalarına neden olmaktadır. Aynı zamanda kamuda vergi/prim kaybı, emekli/çalışan dengesinin bozulması, primsiz ödemelerin artması, gelir dağılımının bozulması gibi zararlara yol açmaktadır.” Yavuz, kayıt dışı çalışılmaması ve çalıştırılmaması gerektiğini belirterek, ihbar ve şikayetlerin Çalışma ALO 170 yapılabileceğini kaydetti. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum