Kayıp Gençlerin Yakınlarından Suç Duyurusu

Kayıp Gençlerin Yakınlarından Suç Duyurusu

Kumburgaz'da deniz bisikleti ile açıldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan 5 gencin yakınları, belediye, polis ve işletme sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kaybolanlardan Mikail Çelik'in ağabeyi İsmail Çelik, "Yasal prosedür...

Kumburgaz'da deniz bisikleti ile açıldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan 5 gencin yakınları, belediye, polis ve işletme sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu. Kaybolanlardan Mikail Çelik'in ağabeyi İsmail Çelik, "Yasal prosedür neyse şu anda başlatılmıştır. İlk adımımızı attık ve bundan sonraki süreç tamamen adalete kalmış bir şeydir. İnanıyorum ki bunlar da bu işin peşini bırakmayacaktır." dedi.

Kayıp gençlerin yakınları, avukatlarla birlikte Büyükçekmece Adliyesi'ne gelerek olayla ilgili suç duyurusu dilekçesini teslim etti. Adliye çıkışında basına açıklamada bulunan İsmail Çelik, “ Gerekli mercilere suç duyurusunda bulunduk. Bu kişiler hakkında yasal ne yapılması gerekiyorsa, onun yapılmasını talep ettik. İşletmelerle ilgili suç duyurusunda bulunduk. Yasal prosedür neyse şu anda başlatılmıştır. İlk adımımızı attık bundan sonraki süreç tamamen adalete kalmış bir şeydir. İnanıyorum ki bunlar da bu işin peşini bırakmayacaktır. Bunun daha ötesi olamaz. Burada bir ihmal var. Belediyenin, polisin ve aynı zamanda bu işletmenin. En büyük ihmal budur. Bu ihmaller peşi peşine geldiği için 50 saattir bu insanlara ulaşamıyoruz. Müdahale daha önceden olmuş olsaydı biz belki şu anda çocuklarımızı kucaklıyorduk. Bu devletin bir başbakanı var. Ve Başbakan daha yeni cumhurbaşkanı oldu. Sesimi duyuyorsa yeni bir cumhurbaşkanı ve başbakan varsa bize yardım göndersin. Donanmanın tüm imkanları kullanılsın. 50 saati geçti hala bulunamıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yetkilileri olaya geç müdahale etmekle suçlayan Çelik “Her şeyle ilgili koordinasyon bozukluğu vardı. Pazartesi saat 10.00’da bu işlemleri başlatıyoruz. Ama saat 16.00'da başlıyor aramalar. Neredeyse bir gün kaybımız oldu. Sulara kapılan her saat 40 kilometre sürüklediğine göre en az 500 kilometre sürüklemiş insanları nasıl bulacağız?” diye konuştu.

Bir başka kayıp yakını ise “ Aklımızdan bu da geçiyor. İşin siyasi boyutunda değiliz. Renk gözetmiyoruz. Fakat buradaki bölge belediyesinin CHP’li olmasından mıdır AKP’nin buraya el uzatmaması? AKP olsaydı belki bir çok şeyi buraya sefer etmişti. İlgi göremedik. Kendi bastırmamızla bir çok şeyi getirdik buraya.” diye tepki gösterdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.