Kaya, hayaline 25 yıl sonra kavuştu

Kaya, hayaline 25 yıl sonra kavuştu

Belediyede işçi olarak çalışan Erdal Kaya, tekvando ve kick boksta elde ettiği Türkiye şampiyonluklarına rağmen yıllarca giyemediği milli formaya, 25 yıl sonra kavuştu.

Milli formayla katıldığı ilk turnuvada Uluslararası Kick Boks şampiyonluğu elde eden Kaya, “35 yaşında olmama rağmen hedeflerim bitmedi. Avrupa ve dünya şampiyonlarında da altın madalya kazanmak istiyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesinde işçi kadrosunda çalışan, Konya İl Özel İdarespor Kulübü sporcusu Kaya, yaptığı açıklamada, dövüş sporlarına küçük yaştan beri ilgi duyduğunu ve 10 yaşında tekvandoyla tanıştığını söyledi.

1984 yılında başladığı tekvandoya yaklaşık 15 yıl boyunca devam ettiğini anlatan Kaya, “Tekvandonun en zor koşullarda yapıldığı 1980’li yıllarda 6 defa Türkiye Gruplar Şampiyonu oldum” dedi. Kaya, tekvandoya zaman zaman ara verdiğini, ancak bir türlü kopamadığını belirterek, 1991 yılında tekrar döndüğü bu sporda GAP Şenlikleri kapsamındaki Türkiye Kulüpler Arası Şampiyona’da, Türkiye şampiyonu olduğunu belirtti.
MİLLİ FORMAYI HASRETİ
Birçok turnuvada şampiyonluklar ve dereceler elde etmesine rağmen milli takıma bir türlü davet edilmediğinden yakınan Kaya, “O zamanki federasyon ne hikmetse beni bir defa bile milli takım kampına çağırmadı. Bu nedenle tekvandodan ister istemez soğudum. Tekvandoda umduğumu bulamayınca ve milli forma rüyamı gerçekleştiremeyeceğimi anlayınca kick boksa yöneldim” diye konuştu. Kick boksta ilk katıldığı gayri resmi bir turnuvada Türkiye şampiyonu olduğunu anlatan Kaya, şöyle konuştu: “Kick boksta, 1994 yılına kadar turnuvalar gayri resmi yapılıyordu. 1990’dan sonra üst üste 3 kez gayri resmi turnuvalarda Türkiye şampiyonu oldum. 1994’te kick boks resmiyet kazandı. Federasyonun düzenlediği ilk resmi şampiyonada yine Türkiye birincisi oldum. Ancak, yine milli takıma davet edilmedim. Bu nedenle bir süre ara verdim. Ancak, milli forma sevdası yüzünden 1998’de yeniden kick boks yapmaya başladım. Uzun bir aradan sonra dönmeme rağmen 1998’deki Türkiye Şampiyonası’nda 107 rakip arasından Türkiye şampiyonu oldum. Bu başarıma rağmen de yine milli formayı giyemedim.” Kick boksda milli formayı giyme umudunu yavaş yavaş yitirmeye başlayınca yine ara verdiğini ifade eden Kaya, en büyük arzusu olan milli forma hayalini gerçekleştirmek için 2008 yılında 34 yaşında yeniden ringlere döndüğünü söyledi.
İLK KATILDIĞI TURNUVADA ALTIN MADALYA KAZANDI
Kaya, bu yıl yaz aylarında Konya’da gerçekleştirilen Kick Boks Şampiyonası’na katıldığını kaydederek, “Şampiyonada ikinci olduktan sonra Milli takıma çağrıldım. İki dalda 20’ye yakın Türkiye derecesi ve şampiyonlukları kazanmış olmama rağmen davet edilmeyip ikinci olduğum bir turnuva sonrası milli takıma çağrılmama çok şaşırdım. Bana bu onuru yaşatan değerli federasyon başkanımız Salim Kayıcı’ya çok teşekkür ediyorum. Bana büyük bir sevinç yaşattı” dedi.
Milli forma hayaline 25 yıl sonra da olsa kavuşmanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:“Hayatımın en mutlu günlerinden biriydi. Mili formayla ilk kez mücadele ettiğim Almanya’daki Uluslararası Kick Boks Şampiyonası’nda 69 kiloda birinci oldum. Hayallerimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Keşke 15 yıl önce mili takıma çağrılsaydım. 35 yaşında olmama rağmen hedeflerim bitmedi. Avrupa ve dünya şampiyonlarında da altın madalya kazanmak istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.