Kavazoviç: Siyasetçilerimiz Bizi Sürü Gibi Sayıyor

Kavazoviç: Siyasetçilerimiz Bizi Sürü Gibi Sayıyor

Bosna-Hersek İslami Birliği Reisu-l Uleması Hüseyin Kavazoviç Efendi, ülkenin ilk nüfus sayımının yapılış şekline tepki gösterdi.

Bosna-Hersek İslami Birliği Reisu-l Uleması Hüseyin Kavazoviç Efendi, ülkenin ilk nüfus sayımının yapılış şekline tepki gösterdi. Kavazoviç, "Biz istatistik bir nüfus sayımı isterken, siyasetçilerimiz bizi sürülere ayırmayı başardı." dedi.

Hüseyin Kavazoviç Efendi, halkın nüfus sayımını umursamadığını belirterek, "Ama bu oyunu kuralına göre oynamanız gerekiyor. Biz de İslam Birliği olarak inançlı insanlarımıza Boşnak olarak kayıt yaptırmalarının önemli olduğunu aktardık." şeklinde konuştu.

Sayımda dil ve din mensubiyeti ile ilgili kayıtlarda sorun olmadığını fakat 'Boşnak' milli kimliğinin 'Bosnalılar', 'Hersekliler', 'Müslümanlar', 'kararsızlar' ve 'diğerleri' şıkları da sunularak azaltıldığına dikkat çeken Hüseyin Kavazoviç, "Biz artık açık bir şekilde şunu demek istiyoruz: Sayım oyunun kuralları böyle ise,biz Boşnaklarız, Boşnakça konuşuyoruz ve İslam dinine sahibiz." dedi.

İslam Birliği riyasetinin siyasete karıştığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Reisu-l Ulema Kavazoviç Efendi, bazı sorunlar hakkında tavır belirme haklarının her zaman mahfuz olduğunu vurguladı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.