Kaşınhanı tesisleri dualarla açıldı

Kaşınhanı tesisleri dualarla açıldı

Meram Belediyesi tarafından Kaşınhanı Yeni Mahallede yapımı tamamlanan spor tesislerinin açılışı dualarla yapıldı

Meram Belediyesi tarafından Kaşınhanı Yeni Mahalle’de yapımı tamamlanan spor tesislerinin açılışı dualarla yapıldı. Açılışa Meram Belediye Başkanı Dr Serdar Kalaycı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Ulvi Bezirci, Kaşınhanı Yeni Mahalle Muhtarı Rifat Yavuzer, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı. Törende Grup Kaşıks Konya halk oyunlarından figürler sergiledi. Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı törene 15 dakika gecikme ile katıldıklarını ve gecikmelerinin sebebinin Meram Belediyesi tarafından Gülbahçe Mahallesi'nde yapılacak 27 derslikli Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Konya Valiliğinde yapılan protokolünün imzalanması olarak ifade etti.

Kalaycı amaçlarının gençleri kahve köşelerinden kurtararak enerjilerini spor yaparak atmalarını amaçladıkları için Kaşınhanı’na böyle bir hizmet getirdiklerini söyleyerek, “ Kahve köşelerinden gençlerimizi ve çocuklarımızı kurtarıp elektriklerini enerjilerini boşaltabilecekleri spor alanları yapma fikri ile 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu bir spor salonu yaptık. Salonun yapımı yaklaşık 500 bin liraya mal oldu.  Düğün salonu ile ilgili olarak ise çalışmalarımız sürüyor. Belediyemizle ilgili bir sıkıntı değil. Ancak salonun bulunduğu arazi ile ilgili sıkıntılar bulunmakta. Bunları en kısa sürede çözerek bu salonun müjdesini de inşallah sizlere en kıska sürede vereceğiz.

Bunun dışında belediyemizden istediğiniz gençlerimize çocuklarımıza yapılmasını istediğiniz bir çalışma varsa bir eksiklik varsa ilgili arkadaşlarla ve belediyemize iletirseniz bunları da en kısa süre içerisinde inşallah çözmüş olalım. Bunu da burada söz olarak veriyoruz. Birkaç hafta öncesinde Osmangazi Spor tesislerimizin açılışını gerçekleştirmiştik. Orada da sporcularımızın almış olduğu başarılardan sonuçlardan bahşetmiştik. Bu başarılı sonuçlardan bir tanesini de geçtiğimiz hafta ümit milli tekvando takımında forma giyen kardeşimiz Meram Belediylespor tekvandocusu 54 kiloda Samet Gümüşel 60 ilden bin 200 sporcunun katıldığı ve Antalya’da yapılan şampiyonada Türkiye 2.’si olarak bizleri sevindirmiştir bu vesile ile kendisini kutluyorum. Bu kardeşlerimize bu tür ortamları yapmaya oluşturmaya devam edeceğiz. Spor salonumuz Kaşınhanı Mahallemize hayırlar getirsin hayırlı olsun. Muhtarımız da ifade etti.

Gençlerimiz burada gece 12’lere kadar burada spor yapıyorlar. Enerjilerini burada boşaltsınlar. Karadiğin’de ki spor salonumuzun da yapımı tamamlandı. İnşallah en kısa sürede buranın açılışını da gerçekleştireceğiz. Hemen akabinde Ladikli deki spor tesislerimizi restore ettik. Sporcularımızın kullanabileceği bir merkez haline getirdik. Basket sahası ilave ettik. Aynı şekilde bu tesislerimizin de açılışını yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz. Karahüyük Mahallimizde FİFA standartlarına uygun suni çim sahamızı tamamladık. Yaklaşık 1 milyon liraya maal oldu. Burayı da inşallah spor ilgili açılışların olduğu bir ortama hizmete açacağız” diye konuştu. Yeni Mahalle Muhtarı Rifat Yavuzer yaptığı hizmetlerden dolayı Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycıya teşekkür etti ve hizmetlerinin artarak devam etmesini istedi. Konuşmaların ardından Kaşınhanı Huzur Spor Salonu dualarla hizmete açıldı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.