Kasım sonunda mısır  alım kapasitesi artacak

Kasım sonunda mısır alım kapasitesi artacak

Üreticilerin mağduriyet yaşamaması adına TMO tarafından yeni adımlar atılıyor. Kasım ayının sonuna doğru Konya'da depolara ekstra 150 bin ton daha fazla mısır alınacak

Konya çiftçisi, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım konusunda randevu krizi yaşamak istemiyor. TMO Konya ise çiftçilerin mağduriyet yaşamaması adına gerekli adımları atıyor. Edinilen bilgilere göre; Konya'da şu an 37 noktada mısır alımı gerçekleştiriliyor. Günlük 20 bin ton mısır alımının yapıldığı, bazı günler bu sayının 20 bini aştığı öğrenildi. Konya'da üreticinin yarısının mısırının alındığı ifade edildi. TMO tarafından şimdiye kadar 340 bin ton mısır alımı gerçekleştirildi. Toplamda 603 bin mısır alınacağı, bunun da 7 bin 628 randevuya denk geldiği öğrenildi. Konya çiftçisinin mağdur olmaması adına lisanlı depolardan buğday taşındığı, mısır alımı yapıldığı da gelen bilgiler arasında yer aldı. Mısır alımında Kasım ayının sonuna doğru kapasite artırımına gidileceği de öğrenildi. Bu artışla beraber, alım kapasitesinin 150 bin ton artması öngörülüyor.

ÇİFTÇİLER RANDEVU ALAMIYORUZ DEMİŞTİ!

Konya Ticaret Borsası'nda (KTB) mısır fiyatları 4 TL’ye kadar düştü. Devletin verdiği taban fiyatı ise 6.03 TL idi. Çiftçinin mağduriyetini fırsat bilen tüccarlar ise mısır alımlarını 4 TL ila 5.50 TL arasından gerçekleştiriyor. Borçlu çiftçiler ise hasat ettiği mısırını zararına tüccara satmak zorunda kaldığını ifade ediyor. TMO’nun randevu sisteminden günler randevu alamadığını aktaran Meram Hatıp Mahallesi’nde çiftçilik yapan Halil Genç, çiftçilerin büyük bir kısmının mağduriyet yaşadığını dile getirdi.

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum