Kartal’da mesai başladı

Kartal’da mesai başladı

Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarına dün başladı. Teknik Direktör Ziya Doğan, ilk hedeflerinin ligde kalıcı bir takım oluşturmak olduğunu ve büyük takımlarla kafa kafaya mücadele güçlerinin olması için çaba gösterdiklerini söyledi

Bir yıl aradan sonra yeniden Turkcell Süper Lig’e mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, yeni sezon hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başladı. Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubunu şampiyon olarak tamamlayarak Turkcell Süper Lig’e 1 yıl aradan sonra yeniden yükselen temsilcimiz Konyaspor, 2010-2011 futbol sezonunun hazırlıklarına Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla başladı.

Antrenmana iç transferde sözleşme yenilenen Erdal Kılıçaslan ve Serhat Akyüz, dış transferde Mahamodou Kere, Bassem Abbas, Adnan Güngör, Burak Karaduman, Gökhan Tokgöz, Caner Ağca, Hakan Aslantaş, Serkan Şahin, Montano, Aykut Öztürk ve Giresunspor’dan Emrah, Ufukhan Bayraktar, Görkem Görk, Eser Yağmur, Ramazan Kahya, Uğur Yanıkdemir ile birlikte geçtiğimiz sezon A-2 takımdan profesyonel kadroya alınan Ali Dere, Feyyaz Belen, Muhammed Yürükuslu, Niyazi Nayernazlı, ve geçen sezon kiralık olarak İstanbulspor’da oynayan Recep Aydın katıldı.

Yeni transfer Danimarkalı Jones Troest çalışmaya katılmazken, daha önce transfer edildiği duyurulan Konya Şekerspor’dan İshak Çakmak’ın kulübüyle görüşmelerin sürmesi ve bu oyuncunun en az 1 yıl daha kendi kulübünde çalışacağını belirtmesi üzerine kadroda yer almadı. 1 saat 15 dakika süren antrenmanda futbolcular kondisyon çalışması yaptı. Gruplara ayrılan oyuncular koşarken sıcak hava nedeniyle belirli aralıklarla su molası verildi. Teknik direktör Ziya Doğan antrenmanda yeni transferlerde Montano ile tercümanı aracılığıyla bir süre görüştü. Yaklaşık 1 saat 15 dakika süren antrenman, açma-germe hareketleriyle sona erdi. Kartallar, dün akşam da saat 18.00’de ikinci antrenmana çıktılar. Kondisyon antrenmanı oldukça neşeli geçti.. Tekniki adamların programına göre, bugün de çift antrenmana yapılacak.

DOĞAN: İLK HEDEFİMİZ KALICI OLMAK

İlk antrenmanı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Teknik Direktör Ziya Doğan, mevcut kadro ile yeni gelen oyuncuları kaynaştırarak uyum sorunu yaşamayan bir takım oluşturacaklarını ve öncelikli hedeflerinin kalıcı bir takım olmak olduğunu söyledi. Transfer edilen 11 yeni oyuncuyla mevcut kadrodaki futbolcuları kaynaştırarak güçlü bir takım oluşturacaklarını söyleyen teknik direktör Ziya Doğan, “7-8 transfer daha yapacağız ve bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Süper Lig’e ve Türk futboluna önümüzdeki yıllarda damgasını vuracak bir Konyaspor’u meydana getirebilme adına Süper Lig’deki bu ilk senemizde öncelikli hedefimiz ligde kalıcı olmak ve bunun için kadromuzu kuruyoruz. Geçen seneki kadrodan kalan oyuncularla yeni gelen transferleri kaynaştırıp takım oluşturmak ve 1 ay 15 gün sonra lig maçına çıkmak kolay değil. Ama biz bu işin zorluğunun farkındayız. Gece gündüz bunun için çalışıyoruz ve umarım Konya halkına yakışacak bir takımla onların karşısına çıkacağız” dedi.

Teknik Direktör Ziya Doğan, “Yeni sezonda nasıl bir Konyaspor izlettireceksiniz?” sorusuna “Konya’nın potansiyelinin geldiğimden beri büyük olduğunu söylemiştim. Bu camiaya, bu şehre yakışan bir takım kurmaya çalışıyoruz. Ligde öncelikle kalıcı olacak bir takım olacağız. İlk etapta hedefimiz bu. Önümüzdeki sezonda ise bütün takımlarla, hatta büyüklerlede kafa kafaya oynayacak bir takım oluşturmak istiyoruz. Ama öncelikle bu sezon düşme korkusu yaşamadan bir lig devam etsin istiyoruz. Hedeflerimiz imkasız görünebilir ama bunu yapacağız” cevabını verdi.

Yönetimden talep ettiği 2 ekstra forvet oyuncusu hakkında da açıklama yapan Ziya Doğan, “Alacağımız iki ekstra forvet için yerli oyuncu bulmaktaki sıkıntı nedeniyle yabancı oyuncuya yöneldik. Kimse elindeki yerli oyuncuyu bırakmak istemiyor. Bende yerli oyuncularımı bırakmak istemiyorum. Ancak alacağımız ekstra forvetlerde bütçemiz dahilinde olacak. Bu sezon iki hedefimiz var. Bunlardan biri ligde kalıcı olmak, diğeri ise bütçeyi dengeli kullanarak bu sene gelecek kaynaklarla da borcu azaltmak. Bunun için temkinli davranıyoruz. Bizim ekstralarımızda mütevazi olacak” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.