Kartal’da imza günü

Kartal’da imza günü

Bir taraftan genel kurul bir diğer taraftan da transfer çalışmalarını aralıksız sürdüren Konyasporda bugün imzalar atılıyor. Prensip anlaşmasına varılan Arjantinli sol kanat oyuncusu Gaston Machinin bugün kartal olması bekleniyor

Yeni sezonda Turkcell Süper Lig’de mücadele edecek olan yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, bir taraftan genel kurul, bir diğer taraftan da transfer çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Transferde yabancı arayışları devam eden Konyaspor’da, yeni yönetim kuruluna alınacak 6 ismin belirlenmesi için görüşmelerin sonuna gelindi. Yönetim listesi bugün veya yarın spor kamuoyuna açıklanacak.

Öte yandan yabancı transferinde dün masaya oturulan Arjantin Huracan takımında forma giyen sol kanat oyuncusu Gaston Machin ile prensip anlaşması yapıldı. Dün Kulüpler Birliği Toplantısı’na katılan başkan Bahattin Karapınar’ın bugün Konya’ya gelmesi ile 27 yaşındaki futbolcuya imza attırılması bekleniyor. Ayrıca toplantı sonrasında bir takım görüşmeler yapan Karapınar’ın Hakanla anlaşması halinde bu futbolcuya da imza attırılması bekleniyor. Öte yandan yeşil-beyazlılar, ismi açıklanmayan hücuma yönelik bir sol kanat oyuncusu ile de yakın temas halinde olduğu gelen haberler arasında. İsmi açıklanmayan bu futbolcunun önemli bir pürüz olmadığı takdirde bugün imza atması bekleniyor.

Bir yabancı ve bir yerli olmak üzere iki kaleciyle görüşen yeşil-beyazlı yöneticiler, ayrıca Poljac’ın tavsiye ettiği Norveçli futbolcunun transferi için de şampiyonluk kupasını götürecekleri Poljac’a yapacakları Norveç ziyareti sırasında temaslarda bulunacaklar. İç transferde ise, sözleşmesi biten Da Silva ile henüz bir görüşme yapılmadı. Teknik direktör ziya Doğan Brezilyalı futbolcunun kalması konusunda rapor vermişti. Konyaspor’da, Kayserisporlu Hakan’ın transferinde de küçük pürüzler kaldığı bildirildi.

Mevcut yönetimden, başkan Bahattin Karapınar ile birlikte 8 yöneticinin göreve devam etme kararı almasının ardından, yeni yönetime alınacak 6 kişinin belirlenmesi konumsunda yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği öğrenildi. Yeşil-beyazlı yöneticiler, listeye alınacak 6 yeni ismi bugün veya yarın açıklayacaklarını ileri sürdüler. Yönetimle ilgili daha önce bir açıklama yapan Başkan Karapınar, Konyaspor’u başarıya taşıyacak ve vizyonu geniş, güçlü bir yönetim kurulu oluşturmayı amaçladıklarını söylemişti. Kartalın olağanüstü genel kurulu 19 Haziran Cumartesi günü Mevlana Kültür merkezinde yapılacak. Sultan Veled salonundaki kongre saat 18.00’de başlayacak.

Öte yandan, Konyaspor yönetim kurulunun önceki akşam yapılan toplantısında transfer ve genel kurul çalışmaları değerlendirildi. Yapılan görüşmelerin ardından bu hafta içerisinde en az 3-4 futbolcuya daha imza attırılabileceği bildirildi. Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, transferde takımı başarıya götürecek isimleri kazanmak için çalıştıklarını söyledi. Transferde hata yapmamak için aceleci davranmadıklarını ifade eden Karapınar; “Kulübümüzün yapısına uygun oyuncuları kadromuza dahil etmek için sıkı bir şekilde çalışmalarımızı ve görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Kamp dönemine kadar transferi noktalamak ve çalışmalara tam kadro başlamak istiyoruz. Daha önce 6+2 kontenjanı vardı. Bu kontenjan Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar sonrası 6+2+2 olarak değiştirildi ve takımlar kadrolarında 10 yabancı oyuncu bulundurma imkanına sahip oldular. Ama biz oynamayacak yabancı oyuncunun tribünde oturmasını ve gençlerin önünü kapatmasını istemiyoruz. Bu nedenle kadromuzda olmasını istediğimiz yabancı oyuncuların takıma ciddi katkılar sağlayacak isimler olmasına dikkat ediyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum