Kartal yara saracak

Kartal yara saracak

Giresunspor'a iç sahada puan kaptıran Konyaspor, hafta sonunda deplasmanda karşılaşacağı Boluspor maçı hazırlıklarına başlayacak

Giresunspor’a iç sahada puan kaptıran Konyaspor, hafta sonunda deplasmanda karşılaşacağı Boluspor maçı hazırlıklarına başlayacak. Kaptan Erdinç Yavuz: Takım olarak kayıpları telafi edecek gücümüz var

Konyaspor’da, iç sahada oynanana son 2 maçta kaybedilen 5 puan sonucu kaçırılan liderliğini üzüntüsü hakim.  Ligin 26. haftasında Rizespor’a yenilen ve bu hafta da Giresunspor ile berabere kalarak 49 puanla 4. sırada yer alan yeşil-beyazlı takımda moraller bozuk. Giresunu maçının ardından futbolculara iki gün izin verildi. Pazar ve Pazartesi günü dinlenen Konyaspor’da, hafta sonu deplasmanda Boluspor ile oynanacak maçın hazırlıkları bugün saat 14.00'de Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapacak antrenmanla başlayacak. Konyaspor’da, hafta içerisinde gerçekleştirilecek çalışmalarda teknik-taktik antrenmanlarıyla birlikte moral motivasyonu çalışmalarına da ağırlık verilecek. Takımda eksik yok. Hedef, Boluspor’u deplasmanda yenerek yola devam etmek.

Kartallar, ligde kalan 6 maçından 3’ünü deplasmanda; Boluspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Göztepe ile oynarken, iç sahada ise zirvenin iddialı ekiplerinden Akhisar Gençlik, Adanaspor ve Elazığspor’u konuk edecek. Bank Asya 1. ligde, ilk iki takım arasına girme mücadelesi veren takımlardan Elazığspor ile birlikte, ikinci sıradaki Akhisar Gençlik haftayı galibiyetle kapattı. 3. sırada yer alan Tazımpaşa, 4. sıradaki Konyaspor ve 5. sıradaki Rizespor ile rakipleriyle berabere kalarak puana kaybetti.

Boluspor, Buca galibiyetiyle umut tazeledi. İstanbul deplasmanından 1 puanla dönen Adanaspor ile Gaziantep’i yenen Erciyesspor ise ilk 6 için şansını korudu. Ligin en alt sırasında yer alan ve 15 puana sahip olan Güngören ve 19 puanlı Sakaryaspor için umutlar bitti. Dahası, büyük bir mucize olmaması halinde iki taktımda 2. lige düştü gibi. 26 puanlı Giresunspor’un umudu ise, kendisinin maçlarını kazanmasının yanısıra 31 puanlı Linyit ve 32 puanlı Denizlispor’unu puan kaybetmesine bağlı.

ERDİNÇ: TELAFİ EDECEK GÜCÜMÜZ VAR

Son 6 haftasına girdiğimiz Bank Asya 1.Lig'de daha az hata yapan ve puan kaybeden takımın hedefe ulaşacağını söyleyen kaptan Erdinç, Giresunspor karşısında kaybedilen puanları telafi edecek güce ve inanca sahip olduklarının altını çizdi.  Mücadele gücünün ön plana çıktığı Bank Asya 1.Lig'de her maçın zor olduğunu Giresunspor karşılaşması ile bir kez daha gördüklerini belirten Erdinç Yavuz, ”İlk yarısını mağlup kapattığımız maçın ikinci yarısında rakibimizi sahasından çıkarmadık. Kurduğumuz baskı ile yakaladığımız pozisyonlar vardı. Direkten dönen topumuz, çizgiden çıkartılan pozisyonlarımız ama aradığımız gol bir türlü gelmedi. Her şeye rağmen maçı bırakmadık ve uzatma dakikalarında da olsa attığım golle 1 puan aldık. Attığım gole kazansaydık daha fazla sevinebilirdim. Bakıldığında hesapta olmayan bir beraberlik ve kaybedilen 2 puan var. Ama işin bir de diğer tarafından bakarsak en azından yenilmedik ve belki de aldığımız bu 1 puan bize ileride çok lazım olacak. Mücadelelerinden dolayı takım arkadaşlarımı kutluyorum. Artık çok kritik 6 haftaya girdik. Bu dönemde sinirlerine daha hakim olan ve daha az hata yaparak puan kaybeden takımlar Süper Lig hedefine ulaşacak. Maçlarımız zorlu. Yalnızca bizim değil tüm takımların ki öyle. Buraya kadar getirmişken mücadelemizi ve iddiamızı bırakmaya hiç niyetimiz yok. Giresunspor beraberliğini kalan haftalarda telafi edeceğiz. Takım olarak bu gücümüz var ve inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.