Kartal, umudunu son maça bıraktı!

Kartal, umudunu son maça bıraktı!

Süper Lig umutlarını Çarşamba günü İstanbulda oynanacak Kasımpaşa maçının rövanşına çeviren Konyasporda moraller iyi değil. Kaptan Erdinçin bu maçta forma giymesinin zor olduğu öğrenildi

Süper Lig umutlarını Çarşamba günü İstanbul’da oynanacak Kasımpaşa maçının rövanşına çeviren Konyaspor’da moraller iyi değil. Kaptan Erdinç’in bu maçta forma giymesinin zor olduğu öğrenildi.

Konyaspor’da gözler, Kasımpaşa ile Çarşamba günü deplasmanda oynanacak ikinci maça çevrildi. Cumartesi akşamı, rakibine bireysel hatalar sonucu 2-0 yenilen yeşil-beyazlı taktımda Süper lig ümitleri bitmedi. Hedef, Kasımpaşa’yı İstanbul’da yenerek final vizesi almak. Konyaspor teknik adamları ve futbolcular, bunu başaracak güçte olduklarını, şansı sonuna kadar kovalayacakları söyledi.

Konyaspor’da, Çarşamba günü İstanbul’da oynanacak maçın hazırlıkları dün akşam saatlerinde Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde yapılan antrenmanla başladı. Bugün de bir çalışma yapacak olan Kartallar, programda değişiklik olmaması halinde İstanbul’a Salı sabah uçakla gidecekler. Kasımpaşa maçının son çalışması İstanbul’da gerçekleştirilecek. Konyaspor’da, Kasımpaşa maçının ilk yarısında sakatlanan ve ikinci yarının başında yerini Abdülkerim’e bırakan kaptan Erdinç’in kaburga kemiği ve elinde kırık olduğu ileri sürüldü. Dün öğle saatlerinde MR’ı çekilen Erdinç’in durumu bugün netlik kazanacak. Ancak, kaptanın Kasımpaşa maçında forma giymesinin çok zor olduğu bildirildi. Bu nedenle defansın ortasında Selim ile Abdülkerim Bardakçı görev yapacak.

İNANCIMIZI KAYBETMEYECEĞİZ

Konyaspor’un genç isimlerinden Muhammet Yürükuslu, iç sahada oynanan ilk maçta iyi bir sonuç almak istediklerini ancak bunda başarılı olamadıklarını ifade ederken, rövanşta Süper Lig için iddialarını inançlarını kaybetmeden son düdüğe kadar devam ettireceklerini söyledi.

Muhammet Yürükuslu maç sonunda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Söyleyecek fazla bir şey yok. Sözün bittiği yerdeyiz. Sezon başından beri yönetimimiz, teknik heyetimiz, arkadaşlarımız hep birlikte büyük bir mücadele veriyoruz. Bu konuda herkesin eline, ayağına ve yüreğine sağlık. İlk maçımızı nasıl oynadıysak diğer maçlarımızı da o hırsla oynamak için gayret gösterdik. Oynayan oynamayan herkes bir bütün olduk, takım olduk. Konyaspor'u buralara kadar getirdik. Gönül isterdi ki sahamızdaki ilk maçta avantajlı bir skor elde edelim. Olmadı ve kaybettik. Ama herşey bitmiş değil. Futbolda herşey var. Rövanşta da inançlı bir şekilde mücadelemizi vereceğiz. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. İnşallah alnımızın akıyla ikinci maçı geçerek finalde mücadele etmek istiyoruz” dedi.

HENÜZ HERŞEY BİTMİŞ DEĞİL

Kasımpaşa karşısında beklenmedik anlarda yedikleri gollerle hesapta olmayan bir yenilgi aldıklarını belirten Selim Ay, sezon başında olduğu gibi rövanş maçında da kendilerine kimsenin inanmadığını, ancak İstanbul'da ellerinden gelen mücadeleyi sahaya yansıtıp finale yükseleceklerine inandığını söyledi. Selim Ay "İlkyarı oyunun kontrolü elimizdeydi. 1-2 tane net fırsatımız vardı ama bunları değerlendiremedik. Herşey planladığımız gibi gidiyordu. Fakat beklemediğimiz bir anda şanssız bir gol yedik. Golden sonra beraberlik için yüklenirken kalemizde ikinci golü gördük. Oyunumuza göre maçın hakkının bu olmadığına inanıyoruz. Sene başından beri kimse bizden buralara geleceğimizi beklemiyordu. Bu maçtan sonra herkes Süper Lig şansımızın bittiğine inanıyor. Kimsenin inanmadığı bir dönemde bu aşamaya kadar geldik. Nasıl bu maçı gol yemeden kaybettiysek İstanbul'da gol yemeden kazanabiliriz. Henüz herşey bitmiş değil. Evet işimizin zor olduğunun bilincindeyiz. Ama kimse umutsuzluğa kapılmasın. Destek vermeye devam etsinler. Elimizden gelenin en iyisini sahada yaptığımıza inanıyorum. Bizim için yapamaz denilen şeyi başararak alnımızın akıyla Süper Lig'e çıkacağımıza inanıyoruz" şeklinde görüş bildirdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum