Kartal toplanıyor

Kartal toplanıyor

2010-2011 futbol sezonunun başlamasına sayılı günler kala Konyaspor yarından itibaren ligin ilk haftasında deplasmanda karşılaşacağı Bursaspor maçının hazırlıklarına kendi tesislerinde başlayacak

Konyaspor’da futbolculara verilen 3 günlük izin bugün sona eriyor ve yeşil-beyazlılarda, Bursaspor mesaisi yarın başlıyor.  Sezon için geri sayımın başladığı şu günlerde yeşil-beyazlı ekip Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde çalışmalarına yarın başlayacak. 15 Ağustosta  deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak Konyaspor lige iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Son şampiyona sürpriz yapmak isteyen yeşil-beyazlı ekip bu maçın hazırlıklarına yarından itibaren Tatlıcak Tevfik Lav Tesislerinde başlayacak  Konyaspor'un 3 etaptan oluşan ve yaklaşık 1 ay süren yeni sezon hazırlıklarına 30 Haziran'da Konya'da Tatlıcak tesislerinde başladığını hatırlatan Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, "4 günlük programdan oluşan Konya'daki birinci etap kamp çalışmalarımız kondisyon ağırlıklı geçti. Takımımız 3 Temmuz'da Kızılcahamam'da ikinci etap hazırlıklarına başladı. Laktat testleri ve kondisyon çalışmalarıyla başlayan Kızılcahamam kampında taktik çalışmalara ağırlık veren Konyaspor'umuz burada biri Süper Lig'den Karabükspor ile olmak üzere İran 1.Lig takımları Zobahan ve Rahen ile 3 hazırlık maçı oynadı. Hazırlık maçlarında alınan sonuçlardan ziyade yeni bir araya gelen kadronun uyumu, hocamızın kafasındaki sistemi sahaya yansıtmak istemesi önemliydi. Takımımızın genel anlamda hazırlık karşılaşmalarında ortaya koyduğu mücadele bizleri memnun etti” dedi.

Avusturya’da gerçekleşen 3. etap hazırlıklarının istedikleri gibi gittiğine değinen Yönet, Ziya Doğan’ın bu kamp döneminde daha çok taktiksel çalışmalara ağırlık verdiğini belirterek, şunları söyledi:
“Kamp dönemlerinde takımımıza dahil olan yeni transferlerimizin de katılımıyla üçüncü etap için Avusturya'ya giden ekibimiz burada mükemmel bir ortamda 12 gün boyunca sezon hazırlıklarına devam etti. Daha çok taktik antrenmanlara ağırlık verilen Avusturya kampında, liglerinin güçlü takımları olan Polonya'dan Polonia Warsava ile 1-1, Slovakya'dan FC Slovacko ile 0-0 berabere kalırken, Macaristan'dan Ferencvaros'u 1-0 yendik. Son hazırlık maçımız ise yoğun yağmur nedeniyle tamamlanamadı. Hocamızla ve kampta takımımızla birlikte olan Kulüp Başkanımız Bahattin Karapınar ile yaptığımız görüşmelerde takımın her geçen gün aşama kaydettiği bilgilerini aldık. Yeni oluşan bir takım için en büyük avantaj kamp dönemlerinde yapılan çalışmalarda bir arada bulunmaktadır. Böylece adaptasyon süreci kısalır. 3 etaptan oluşan kamplarda takımımızın uyum sorunu yaşamadığını ve arkadaşlığın üst düzeyde olduğunu gördük. Avusturya kampını 30 Temmuz'da tamamlayan oyuncularımıza 3 gün izin verildi. 2 Ağustos'ta Konya'da toplanacak Konyaspor'umuz, 3 Ağustos Salı günü yapacağı antrenmanla hazırlıklarına yeniden başlayacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.