Kartal sürpriz yapacak

Kartal sürpriz yapacak

Adanaspor beraberliğinden sonra hırslanan Konyasporun Samsunspora sürpriz yapacak. Yeşil-beyazlıların tek düşüncesi maçı kazanmak ve son iki haftaya daha güvenli girmek. Kartalda moraller iyi

Bank Asya’da şampiyonluk mücadelesi veren Konyaspor’da, Samsunspor ile  oynanacak maçın hazırlıkları devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Adanasporla deplasmanda 0-0 berabere kalan yeşil-beyazlıların hedefi Samsunspor maçını kazanmak. Haftanın ilk çalışmasında kondisyon ve teknik-taktik olmak üzere çift çalışma yapan yeşil-beyazlılar, dün taktik ağırlıklı bir çalışma yaptılar. Yarın kombine idman yapacak ve hazırlıkları cumartesi günü ter idmanıyla tamamlayarak tesislerde kampa girecek olan Konyaspor’da moraller iyi. Temsilcimizde sakat olan Koray dışında Poljac ve Ahmet Görkem ise sarı kart cezası nedeniyle bu hafta Samsun maçında takımdaki yerlerini alamayacaklar. Adanaspor beraberliğiyle puanını 31’e çıkartan ve liderliğini sürdüren Konyaspor’da, Samsun maçının parolası da galibiyet olarak belirlendi.. Puan kaybına tahammülleri olmadığını ve kazanmak zorunda olduklarını belirten yöneticiler, ligin ilik yarısını lider bitirmeleri için kalan maçları en az puan kaybıyla kapatmaları gerektiğini yinelediler. 

YÖNET: MUTLU SONA ULAŞACAĞIZ
Zirve yolundaki rakiplerinden Adanaspor’a karşı deplasmanda alınan 1 puanın kesinlikle küçümsenmemesi gerektiğini, aksine çok değerli olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, yaşanan puan kayıplarını ilerleyen haftalarda telafi edeceklerini ve şampiyonluk mücadelesinde mutlu sona ulaşacaklarını söyledi.
Bank Asya 1.Lig’de alınan her puanın kıymetli ve bir o kadar değerli olduğunu bildiklerini belirten Cengiz Yönet, “İç sahada oynadığımız maçlarda kazanmamız, deplasmanlardan da en kötü ihtimalle puanla dönmemiz bizi şampiyonluk hedefine ulaştırır düşüncesindeyiz. Üzüntümüz kaçırdığımız penaltı. Penaltıyı gole çevirebilsek Adanaspor maçından 3 puanla dönecektik. Daha önceki maçlarda da bir penaltı atışından yararlanamamıştık. Bu sezon kazandığımız ve kaçırdığımız ikinci penaltı. Bunu bir şanssızlık olarak değerlendiriyoruz. Rakiplerimizden kazananlar var kaybedenler var. Sezonun son maçına kadar şampiyonluk mücadelesi devam edecek. Ancak unutulmaması gereken bir gerçek var. Biz Konyaspor’uz ve lider takımız. Böyle olunca her takım bizi yenmek için gayret gösteriyor. Buradaki puan kayıplarını önümüzdeki haftalarda telafi edeceğiz. İnşallah şampiyonluk mücadelemizde mutlu sona ulaşacağız” dedi.
Yönet, takımın seyircisiz maçlardaki performansını da değerlendirerek, “Seyircisiz oynanan maçlar bizim gibi iddiası olan takımlar için bir handikap. Üst düzey oyuncuların yer aldığı bizim kadromuz için seyircisiz oynamak bir motivasyon eksikliğine neden oluyor. Diğer takımlar ise seyircisiz maçlarda daha avantajlı gibi görünüyor. Ama alınan sonuçlara bakıldığında biz seyircisiz maçlarda başarısız olduğumuzu düşünmüyoruz. Sadece kazanacağımız maçları puan kayıplarıyla kapattığımız için üzülüyoruz” şeklinde görüş belirtti.
YUSUF: SAMSUN’U YENECEĞİZ
Adanaspor maçının kendileri için geride kaldığını söyleyen Yusuf Kurtuluş, artık ilk yarının kalan 3 maçını düşündüklerini ve bunun ilk ayağı olan Samsunspor karşılaşmasını kayıpsız geçerek yollarına lider olarak devam edeceklerini ifade etti.
Tecrübeli futbolcu Yusuf Kurtuluş, kazanmak için çıktıkları Adanaspor maçından beraberlikle ayrıldıklarını belirterek “Fırsatlardan yararlanamadık ve berabere kaldık. Bence deplasmandan alınan 1 puan küçümsenmemeli. Bizim adımıza penaltı atışının golle sonuçlanmasıyla 90 dakikanın sonu çok daha güzel olacaktı. Ama olmadı. Futbolun içerisinde bu tür şeyler var. Sonuç itibariyle 14 hafta oldu ve lideriz. 3 maç kaldı ve bu 3 maçı da en iyi şekilde tamamlayıp sezonun ilk yarısını ligin zirvesinde lider olarak kapatmak istiyoruz” dedi.
Konyaspor’un kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Samsunspor maçı ile ilgili de değerlendirmede bulunan Yusuf “Biz ligdeki her maça kazanmak için çıkıyoruz. Samsunspor karşılaşması da bunlardan biri. Rakibin ligdeki durumu bizi kesinlikle ilgilendirmiyor. Aynı ciddiyetle oynayacağız. Saha ve seyirci avantajımızı en iyi şekilde kullanarak iç sahadaki galibiyet serimize Samsunspor maçını da ekleyeceğiz. Biz, sahada yüreğiyle mücadele eden ve üzerindeki sorumluluğun bilincinde olan futbolcu kadrosu ve başımızda teknik heyet ile sezon sonunda Turkcell Süper Lig’e çıkma mutluluğunu yaşayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Geride kalan14 haftalık dönemde kendi performansı hakkında da konuşan Kurtuluş “Bir oyuncu için sezon başı kampını yaşamak çok önemli. Ben sezon başı çalışmalara geç katıldım. Eksiklerimi gidermek için çok çalıştım ve yüzde yüz olmasa da takımın seviyesine yetiştiğimi söyleyebilirim. İlk yarının tamamlanmasının ardından lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirip istenilen düzeye geleceğime inanıyorum. Tek düşüncemiz Konyaspor’un başarısı ve bunun için verilen görev ne olursa olsun yerine getirmeye hazırım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.