Kartal, sıkı tutuyor

Kartal, sıkı tutuyor

Ligin ikinci yarısı için hazırlıklarını Antalyada kamp yaparak sürdüren Konyaspor'da, günde çift idman yapılıyor. Kartal , bir taraftan kondisyon depoluyor, bir taraftan da teknik taktik çalışmalar yapıyor

Konyaspor’da, ikinci yarı hazırlıkları Antalya Belek’te sürüyor. Cumartesi günü Belek’te toplanarak Sirena Golf otelde kampa giren ve aynı ün antrenmanlara başlayan yeşil-beyazlı’lar önceki akşam çalışmasını salonda gerçekleştirdi. Antalya’da etkili olan fırtına ve sağanak yağış nedeniyle teknik adamlar akşam yapılması gereken saha antrenmanı iptal ederek takımı salona aldılar. Kondisyon salonunda gerçekleştirilen antrenman sonrası futbolcular yorgunluktan kendilerini odalarına zor attılar.. Teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde yapılan antrenmana izinli olan Kaue Da Silva ile hafif sakatlıkları bulunan Mehmet Şen ve Recep Aydın katılmadı. Isınma hareketlerinin ardından kondisyon salonuna geçen oyuncularımız burada 13 ayrı istasyonda yapılan çalışmaların ardından açma-germe hareketleri günün ikinci antrenmanını tamamladı.

Konyaspor, dördüncü güne dün sabah yapılan kros çalışmasıyla başladı. İzinli olan Kaue Da Silva ve sakatlıkları bulunan Mehmet Şen ile Recep Aydın’ın katılmadığı antrenman The Kempinski Otel Parkuru’nda gerçekleştirildi. Futbolcular, belirlenen parkurda zamana karşı gruplar halinde koşu çalışması yaptı. Oldukça güzel bir havada yapılan antrenman, açma-germe hareketleri ile tamamlandı. Yeşil-beyazlılar dün akşam da teknik-taktik çalışması yaptılar. Bugün de çift antrenman var.  Konyaspor’da, özele maç programı ise Cuma gününden itibaren netleşmeye başlayacak. Turnuva dışında Belek’te kamp yapan takımlarla ene az 4-5 hazırlık maçı oynayacak olan Kartallar’ın Belek kampı 10 Ocak’ta sona erecek. İkinci yarı hazırlıkları kalan sürede de Konya’da gerçekleştirilecek. Bilindiği gibi ligde ikinci yarı 16-17 Ocak’ta başlayacak. 
ÖZKARA: KULÜBEDEN YARARLANACAĞIM
Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, ikinci yarıda transfer yapmayacaklarını, ancak mevcut kadroda olup da forma şansı bulamayan oyunculara yeni transfer gözüyle baktığını belirterek, bu konudaki düşüncelerini açıkladı. Özkara’nın görüşleri şöyle: “Sakarya'da 32 maç birlikte çalıştığım Ferdi Başoda çok iyi bir performans göstermişti. Geçen sene Sakarya'ya gittiğinde de iyi bir performansı vardı. Bizim takımımızda da ilk yarının sonlarına doğru eski formunu yakalar bir görüntü çizdi. İkinci yarıda en iyi transferlerimizden biri geri dönüşüyle Ferdi olacaktır diye düşünüyorum. Mehmet Şen, kendisini yıllardır golcülüğüyle ispat etmiş bir oyuncu. Bizde de Boluspor maçında attığı gollerle bu özelliğini ortaya koydu. İnşallah kendisinden de ikinci devrede daha başarılı bir performans bekliyorum. Sezonun ikinci yarısında gol hattında sıkıntı yaşamayacağımızı umut ediyorum. Serhat Akyüz, ameliyat sürecinden çıktı ve son 2 ay bizimle birlikte çalışmalarda yer aldı. Devre arası kampının özellikle ona çok iyi geleceğini düşünüyorum. Serhat'tan ikinci yarıda faydalanacağımıza inanıyorum. Dursun Karatay'ı aldık. Yurt dışında yetişmiş oyuncuların Türkiye'ye geldikten sonra belli bir adaptasyon süreçleri vardı. Ben Dursun'un da ikinci yarıda performansıyla bize katkı sağlayacağına inanıyorum. Umut Kekilli'de topla çok etkili ama futbol tek taraflı oynanan bir oyun değil. Uğur Yanıkdemir'den zaman zaman faydalanmamıza rağmen iyi katkılar sağladı. Uğur Akdemir'in sakatlığı devam ediyor. Kendisinden yararlanamayacağız gibi görünüyor. Ramazan bize sezon başında iyi katkı sağladı diye düşünürken yaşadığı talihsiz bir sakatlık aramızdan uzak kalmasına neden oldu. Daha sonra tekrar aramıza katıldı ve son haftalarda yeniden form grafiğini yükseltti. Kaue Da Silva ile değişerek arkalı-önlü oynamaları takımımıza önemli katkılar sağladı. Diğer kalecimiz Haluk, gerek teknik gerekse takımın moral motivasyonunu yükseltme adına çok faydalı oldu. A2 Takımımızdan gelen genç oyuncularımızda antrenman performanslarıyla hem gelecek adına bizi umutlandırdılar, hem de teknik, taktik ve kondisyon anlamında önemli mesafeler kaydettiler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.