Kartal sıkı çalışıyor

Kartal sıkı çalışıyor

Ligi 6. sırada kapatarak yükselme grubu maçlarına katılmayı hak kazanan Konyaspor’da, kamp çalışmaları devam ediyor. Başkan Karapınar, yabancı oldukları Bank Asya 1. Lig’de ciddi manada zorlandıklarını söyledi

Bank Asya 1.Lig’de perdeyi 6. sırada kapatarak yükselme grubu maçlarına katılmayı hak kazanan Konyaspor’da, İstanbul kampında çalışmalar devam ediyor. İstanbul’un nemli iklimine uyum sağlamak için geçtiğimiz Perşembe günü Konya’dan ayrılarak Silivri’de kampa giren yeşil-beyazlı futbolculara, Altay maçından dönen oyuncularında katılımıyla kadro tamamlandı.

Yeşil-beyazlılar, bir futbolcu dışında tam kadro halinde teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde önceki akşam bir çalışma yaptılar. Antrenmana tedavisine devam edilen kaptan Tayfun Türkmen dışında tüm oyuncular katıldı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda, Altay maçında forma giyen oyuncular koşu çalışması ve 5’e 2 pas çalışmasının ardından açma-germe hareketleriyle antrenmanı tamamladı. Diğer oyuncular ise gol çalışması yaptı. Çalışma sırasında adalesinde ağrı hisseden Abdulvahit Karacabey antrenmanı yarıda bıraktı. Antrenman, şut çalışmasının ardından yarı sahada taktik çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle sona erdi.
KADRO’DA 25 FUTBOLCU VAR
Dün de akşam saatlerinde taktik ağırlıklı bir çalışma yapan Konyaspor’da hazırlıklar hafta boyunca devam edecek. Teknik adamlar, futbolcuların ilk günlerde aşırı nem nedeniyle antrenmanda zorlandıklarını, ancak kısa sürede uyum sağladıklarını ve antrenmanların oldukça verimli geçtiğini belirttiler. Kartal’ın Silivri kampı kadrosu şu futbolculardan oluşmakta. Ömer Hacısalihoğlu, Haluk Tanrıseven, Tayfun Türkmen, Görkem Görk, Mehmet Ayaz, Ramazan Kahya, Kaue Da Silva, Eser Yağmur, Serhat Akyüz, Erdal Kılıçaslan, Uğur Yanıkdemir, Eray Birniçan, Uğur Akdemir, Umut Kekilli, Mehmet Şen, Zafer Demir, Volkan Koçaloğlu, Ufukhan Bayraktar, Abdulvahit Karacabey, Ferdi Başoda, Yusuf Kurtuluş, Nazmi Terzioğlu, Ali Dere, Niyazi Nayernazlı, Muhammed Yürükuslu.
KARAPINAR: EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ  SÜPER LİG’E YÜKSELMEK
Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, yaptığı açıklamada, yabancı oldukları Bank Asya 1. Lig’de ciddi manada zorlandıklarını söyledi. Sezon başından itibaren Konyaspor’u yeniden Süper Lig’e çıkarma hedefiyle çalıştıklarını ifade eden Karapınar, ilk devreyi averajla ikinci sırada tamamladıklarını ancak ikinci yarıda bir takım şansızlıklar nedeniyle büyük bir düşüş yaşadıklarını ifade ederek, “Kalecimizin geçen yılki bir olaydan sonra yapılan soruşturma neticesinde gözaltına alınması, takımın en önemli oyuncularından Poljac’ın geçirdiği trafik kazası sonrası futbol hayatının bitmesi takım üzerinde ciddi manada psikolojik eziklik oluşturdu. Bunları atlatmak çok zor oldu” dedi.
Ziya Doğan’ın teknik direktörlük görevine getirilmesiyle yeniden yükselişe geçtiklerini ve ilk 6 içerisinde yer alarak Süper Lig iddialarını Yükselme Grubu maçlarına taşıdıklarını anlatan Karapınar, şöyle devam etti: “Konya çok büyük bir şehir ve bu şehrin tanıtımı için Konyaspor’un mutlaka Süper Lig’de olması gerekiyor. Tek düşüncemiz Süper Lig. Bu hedefe kilitlendik ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Takımımız 6 gündür İstanbul’da kamp yapıyor. İstabul’daki çalışmalarımız sorunsuz şekilde devam ediyor. En büyük dileğimiz, 3 final maçı sonrası yeniden Süper Lig’e yükselmek. En büyük güvencemiz Konya’nın büyüklüğü, Ziya Doğan ve ekibi ile futbolcularımızın kapasiteleridir. Futbolcularımız gerçek potansiyellerini sergilediklerinde, Süper Lig’e çıkacağımıza yürekten inanıyorum.”
34 HAFTALIK PERDE KAPANDI
Bank Asya 1. ligde perde kapandı. 34 hafta süren ligi Karabükspor şampiyon olarak kapatırken, liderle birlikte ikinci sırada yer alan Bucaspor Süper lige direkt çıkan takımlar oldu.. Konyaspor ile birlikte Adanaspor, Altay ve Karşıyaka ise play-off maçlarına katılmayı hak kazandı.. Kocaelispor, Dardanelspor ve Hacettepe Spor ise bir alt lige düştü. Süper Lig’e çıkacak üçüncü ve son takım 17-23 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da oynanacak maçlar sonunda belli olacak. 2009-2010 sezonun son maçında deplasmanda Altay ile karşılaşan Konyaspor, lig boyunca fazla forma şansı bulamayan ve genç oyunculardan kurulu kadroyla çıktığı maçta rakibine 4-1 yenildi ve sezonu 55 puanla 6. sırada tamamladı. Şampiyon Karabükspor, ikincilik mücadelesi veren Adanaspor’a deplasmanda yenilerek haftalara sonra sahadan puansız ayrıldı. Bucaspor ise evinde Erciyes’i farklı yenerek mutlu sona ulaştı.
Ligin 34 ve son haftasında yapılan maçların 4’ünü ev sahibi takımlar, 3’ünü deplasman takımları kazandı. 2 maçta ise eşitlik bozulamadı. Karşıyaka, Rizespor ve Çanakkale Dardanelspor deplasmanda kazanan takımlar oldu. 34. hafta da tüm maçlarda gol atılırken, toplam gol sayısı ise 35’e ulaştı. 5-2 biten Giresunspor-Kartalspor karşılaşması en gollü maç olarak istatistiklere geçti. 5 maçta 4 ve üzeri gol atıldı. Karşıyaka’dan Serdar, Altay’dan Zafer Biryol, Bucaspor’dan Mehmet Battal, Giresunspor’dan Pedriel ve Sefa rakip fileleri ikişer kez havalandırdı. Bank Asya 1. ligin son haftasında, hakemler kırmızı kart göstermezken, 36 sarı kart çıktı. Bucaspor-Erciyes, Adanaspor-Karabükspor, Hacettepe-Mersini maçları 6’aşar sarı kartla en hırçın maçlar oldu. Kocaelispor-Rizespor ve Samsunspor-Orduspora maçlarında da 2’şer sarı kart çıktı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.