Kartal rahatladı

Kartal rahatladı

Bank Asya 1. Ligin ilk 4 haftasında 3 puan ve galibiyetle tanışamayan Konyaspor, Sakaryasporu yenerek hem galibiyetle tanıştı hem de futbolcular üzerlerinde büyük bir stresi atmış oldu

Bank Asya 1. Lig’in ilk 4 haftasında 3 puan ve galibiyetle tanışamayan Konyaspor, Sakaryaspor’u yenerek hem galibiyetle tanıştı hem de futbolcular üzerlerinde büyük bir stresi atmış oldu

 

 

Konyaspor’da galibiyet sevinci. Ligde ilk 4 hafta da 3 beraberlik ve bir yenilgi alan yeşil-beyazlılar, galibiyetle Sakarya deplasmanında buluştu. Ekonomik yönden sıkıntılı bir dönem geçiren Kartallar, Sakarya galibiyetiyle moral ve güven tazeledi. Rabiki karşısında maça vasat bir görüntüde başlayan, ancak ilerleyen dakikalarda oyunu dengeleyen Konyaspor’un bu sezon ilk golünü Recep Atarken, gol ayağı Robak da ilk kez golle buluştu. Temsilcimiz, Recep ve Serbay ile iki net pozisyondan daha yararlanamadı.

 

Konyasporlu futbolcular, Perşembe günü oynanan Buca maçının berabere sonuçlanması ve Pazar günü de Sakaryaspor’u yenmeleri nedeniyle bir beraberlik birde galibiyet primi almayı hak kazandı. Primlerin, 16 Ekim’de iç sahada oynanacak Kartalspor maçına kadar verilmesi beklenmekte.. Bu arada, Sakaryaspor maçının ardından, Milli takımına maçları nedeniyle liglere verilen ara sonucu futbolculara üç gün izin verildi.. Daha önce 2 gün olarak belirlenen izin günü, Sakarya galibiyeti nedeniyle 3 güne çıkartıldı.. Yeşil-beyazlılar Kartalspor maçının hazırlıklarına Perşembe günü, saat 18.00’de Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde başlayacaklar.

 

GÖKHAN KADROYA ALINMADI

 

Konyaspor’da Gökhan Emreciksin sorunu devam ediyor..  Isparta Davraz’da gerçekleştirilen lig hazırlıkları döneminde disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakılan ve “A2 takımıyla çalışmalara katılan Gökhan Emreciksin, kendisine kulüp bulması önerilmesine karşın alıcısı çıkmayınca affedilerek yeniden takıma dönmüştü..

 

Konya’da oynanan ve Konyaspor’un 1-0 yenildiği Tavşanlı Linyitspor maçının kadrosuna alınan ve oyuna ikinci yarıda dahil olan Gökhan, lakayt davranışları ve düşük performansıyla dikkat çekmişti.. Buca deplasmanı kadrosuna da alınan, ancak yedek soyunmak istemeyen Gökhan Emreciksin, Sakarya’ya götürülmesine karşın maç kadrosunda dahil edilmedi.. Gökhan’ın durumu, Konya’ya dönüşte netlik kazanacak. Alınan bilgilere göre, Gökhan’ın süresiz kadro dışı bırakılabileceği ileri sürüldü. 

 

ÖZDEMİR: İYİ OYNADIK

 

Konyaspor Teknik Direktörü Osman Özdemir,  yaptığı açıklamada, Sakaryaspor karşısında ilk galibiyet ve gol sevincini yaşadıklarını söyledi.Bu galibiyetin deplasmanda alınmasının genç kadronun özgüven kazanması açısından önemli olduğunu ifade eden Özdemir, ''Maça Sakaryaspor iyi başladı. İlk yarı bizden daha iyi performans sergilediler. Ancak devreye gitmeden önce bulduğumuz gol bize avantaj sağladı. Bank Asya'da öne geçen takım her zaman kazanmaya daha yakın oluyor. Biz de bu avantajı kullanarak kazandık'' dedi.

 

Özdemir, ligin iyi takımlarından biri olduklarını ve bunu bu maçta gösterdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

 

''İyi oynadık, iyi mücadele ettik. Top bizdeyken neler yapabileceğimizi, oyunda üstünlüğü yakaladığımızda nasıl oynanılması gerektiğini ve Konyaspor'un ne olduğunu herkese gösterdik. 18 kişilik kadromuzda alt yapıdan 10 oyuncu vardı. Bu oyuncular ilk defa bu yıl Bank Asya'da mücadele ediyor. Genç oyuncular Konyaspor ve Türk futbolu için büyük kazanç. Ancak genç oyunculara daha fazla sabredilmesi ve zaman tanınması gerekiyor. Taraftarlarımızdan sabırla bizi desteklemelerini istiyoruz.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.