Kartal, mutlu-mesut

Kartal, mutlu-mesut

Ligin ilk yarısının son maçında Altayı 2-0 yenerek 37 puanla tatile çıkan Konyasporda yüzler gülüyor.

Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluğa koşan Konyaspor, ilk yarının son maçında kendisi gibi Turkcell Süper Lige çıkmanın hesaplarını yapan İzmir temsilcisi Altay’ı 2-0’la geçerek 37 puanla tatile çıktı. Başka bir deyişle, yeşil-beyazlılar, ilk yarıyı zirvede tamamladılar. Süper Lig’den düştükten sonra zor günler geçiren Konyaspor camiası kısa sürede toparlanarak ayağa kalkmasını bildi. İlk yarının son maçında da  Altay’ı geçerek taraftarlarına önemli bir galibiyet hediye eden Konyaspor’da yüzler güldü, moraller düzeldi. Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, teknik direktör Hüsnü Özkara, futbolculardan Tayfun ve Volkan, hem Altay maçını hem de ilk yarıyı değerlendirdiler.

Altay galibiyeti Kartal’ı uçurdu

Bank Asya 1. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Konyaspor’da, Altay galibiyeti yüzleri güldürdü. Başka bir deyişle, yeşil-beyazlıların, ilk yarı maçları sonunda topladığı 37 puanla zirvedeki yerini koruması camiayı mutlu etti. Altay maçından sonra düşüncelerini açıklayan Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara ile futbolculardan Tayfun ve Volkan, önemli bir galibiyete imza attıklarını ve ilk yarıyı 37 puanla zirvede tamamladıklarını söylediler.
ÖZKARA: İYİ OYNADIK VE KAZANDIK
Altay maçının çok değerli olduğunun bilinciyle hafta boyunca çok iyi çalıştıklarını söyleyen Konyaspor’un başarılı teknik direktörü Hüsnü Özkara, "Ligin zirvesindeki iki iddialı takımın mücadelesinde tribünlere gelen ve ekranları başında maçı takip eden sporseverlere çok güzel bir maç izlettirdiğimizi düşünüyorum. Maçın ilk yarısında kelimenin tam anlamıyla muhteşem bir oyun ortaya koyduk. Rakibe pozisyon vermedik. Gol için her şeyi yaptık ve girdiğimiz pozisyonlardan sadece birinde golü bulduk. Soyunma odasına skor avantajıyla girdik. İkinci devreye de hızlı başladık. Kazanma konusunda ne kadar inançlı olduğumuzu ortaya koyduk. İkinci golü bulduktan sonra biraz daha rahatladık. Skoru arttırabilirdik. Ama her şeye rağmen zirvedeki rakiplerinizden birine karşı alınan bu galibiyet çok önemliydi. Bunu başardık. Sahamızdaki 9.maçımızda 8.galibiyetimizi aldık. Sezonun ilk yarısını 37 puanla ligin zirvesinde tamamladık. Takım olarak devre arasına moralli girmek bizim adımıza çok iyi oldu. Şimdi 1 haftalık bir aramız var. Bu arada ilk yarının yorgunluğunu üzerimizden atacağız. Ve 26 Aralık'tan itibaren ikinci devre hazırlıklarına Antalya'da başlayacağız” dedi.
TAYFUN: GAYET BAŞARILI OLDUK
Altay karşısında büyük takımın nasıl mücadele etmesi ve kazanmasını gerektiğini ortaya koydukları performansla herkese gösterdiklerini ifade eden  Tayfun Türkmen, inişleri çıkışları bir kenara bıraktıklarında ilk yarıyı mükemmel bir performansla çok iyi bir yerde bitirdiklerini ve tek düşüncelerinin aynı performansı ikinci devrede de tekrarlayarak mutlu sona ulaşmak olduğunu söyledi.
Tayfun Türkmen, Altay maçı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "Uzun haftalardır yüksek performansla götürdüğümüz birinci devreyi seyircimiz önünde iyi sonlandırmayı istiyorduk. Saha içerisinde inanılmaz bir mücadele, birlik ve beraberlik vardı. Saha dışında da taraftarlarımız 90 dakika boyunca takımımızı destekleyerek ateşledi. Çok güzel bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Şimdi lige verilen yaklaşık 1 aylık bir ara var. Bir hafta iznimizin ardından Antalya'da kamp çalışmalarımız başlayacak. İyi bir çalışma dönemi yaptıktan sonra ikinci yarıya da yine ilk yarıda olduğu gibi iyi bir galibiyet serisi yakalayarak, arka arkaya iyi sonuçlar alarak toplayacağımız puanlarla şampiyonluğu ligin son haftalarına bırakmak istemiyoruz. O yüzden devre arası kampı çok önemli ve çok ciddi çalışmamız gerekiyor. Bu galibiyeti taraftarlarımıza armağan ediyoruz. İlk yarıyı 37 puanla tamamladık. Gayet başarılı bir performans diye düşünüyorum. Bazı maçlarda inişli çıkışlı düşük performanslar gösterdik. Bunlar lig maratonunda olacaktır. Ama bir bütün olarak bakıldığında devreyi mükemmel tamamladık diyebilirim. İnşallah ikinci devrede de aynı performansı sergileyerek lig sonunda mutlu olacağız" dedi.
VOLKAN: TARAFTARLARA HEDİYE OLSUN
Altay gibi şampiyonluk yolunda iddialı bir takımı güzel bir oyun sonunda hak ederek yendiklerini belirten Konyaspor’un tecrübeli isimlerinden Volkan Koçaloğlu, alınan galibiyeti başta Yönetim Kurulu olmak üzere taraftarlara armağan ettiklerini ve aynı başarıyı sezonun ikinci devresinde de göstereceklerine inandıklarını söyledi. Bank Asya 1.Lig'in şampiyonluk yolundaki en iddialı takımlarından Altay karşısında 2-0 galip gelmelerine rağmen daha da farklı kazanabileceklerini ifade eden Volkan Koçaloğlu, "Kazandığımız ve hanemize 3 puan daha yazdırdığımız için çok mutluyuz. Puanımızı 37 yaptık ve ligin ilk yarısını iyi bir şekilde tamamladığımıza inanıyorum. Sezonun ilk yarısında başarılı bir dönem geçirdik. İnşallah ikinci devrede de bu başarımızı devam ettirip, sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. İyi ve güçlü bir takımla oynadık. 2-0 kazandık. Ama daha farklı da galip gelebilirdik. Başkanımıza, Yönetim Kurulumuza, Teknik heyetimize ve oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti onlara ve taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Herkese şimdiden iyi seneler diliyoruz. Bu başarımızı sezonun ikinci devresinde de sürdürerek şampiyonluk hedefimize ulaşacağız. Buna tüm takım olarak inanıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.