Kartal mesaisi başladı

Kartal mesaisi başladı

Sakarya galibiyeti ile 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Konyasporda gözler hafta sonu oynanacak Kartalspor maçına çevrildi

Sakarya galibiyeti ile 4 maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Konyaspor’da gözler hafta sonu oynanacak Kartalspor maçına çevrildi. Basın Sözcüsü Güven Öten, Konyaspor’un yerinin Bank Asya 1. Lig olmadığını söyledi

 

Konyaspor, Kartalspor maçına döndü. Sakaryaspor galibiyetiyle puanını 39’a çıkartarak zirve yarışına ortak olan yeşil-beyazlı takımda, Pazar günü deplasmanda Kartalspor ile oynanacak maçın hazırlıkları bir günlük izinin ardından dün yapılan antrenmanla başladı. Dün Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilen antrenmana izinli futbolcular dışında olanlara katıldı. Hafif sakatlıkları bulunan futbolcular ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. Kartallar, bugün ise çift antrenman yapacaklar. Hazırlıklar Cuma günü tamamlanacak, takım Cumartesi günü sabah uçakla İstanbul’a giderek kampa girecekler. Yeşili-beyazlı takımda, Ertuğrul dışında kırmızı kart cezalısı Abdullah da Kartal maçında takımdaki yerini alamayacak. Ligde her geçen hafta daha iyi futbol oynayan ve rakiplerin korkulu rüyası haline geçen Konyaspor’da, Kartalspor maçının planları da galibiyet üzerine yapılacak. Moral süper. Yeşil-beyazlı yöneticiler, ligde kalan 12 maçı en az Puan kaybıyla kapatarak mutlu sona ulaşacaklarını dile getirdiler.

22. HAFTA DA 22 GOL ATILDI

Bank Asya 1. ligde 22. hafta da Elazığspor’un liderliğiyle geride kaldı. Kasımpaşa’nın yenilmesiyle Konyaspor’un zirve yarışına katıldığı ligde oynanan maçlardan ikisini ev sahibi, üçünü deplasman takımları kazanırken, 4 maç berabere sona erdi. Toplam 22 golün atıldığı haftada sadece bir karşılaşmada gol sesi çıkmazken, en gollü maç ise 3-2 biten Elazığspor-Güngörenspor karşılaşması oldu. 3 maç ise 1-1’lik skorlarla tamamlandı. Bank Asya 1. ligde 23. hafta perdesi Cumartesi günü saat 13.30’da oynanacak Akhisar Belediye Gençlik ve Spor-Adanaspor maçıyla açılacak. Aynı gün saat 19.00’da Çaykur Rizespor -Kayseri Erciyesspor maçı oynanacak. Ligde Pazar günü 7 maç var. Günün programı şöyle: Saat 13.30 İstanbul Güngörenspor-Kasımpaşa. Giresunspor-Elazığspor. Boluspor-Göztepe. Kartalspor-Konyaspor. Denizlispor-Bucaspor. Karşıyaka-TKİ Tavşanlı Linyitspor. Saat 19:00 Sakaryaspor A.Ş.-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor.

ÖTEN: KONYASPOR’UN YERİ BANK ASYA DEĞİL

Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor’un Basın Sözcüsü Güven Öten, Konyaspor’un yerinin asla Bank Asya olmadığını belirterek, “Takımımız Süper Lig’e emin adımlarla gidiyor” dedi. Öten, Kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, 4 haftalık galibiyet serisinden sonra Konyalı sporseverlerin şu anki konumdan memnun olduğunu belirtti. Arka arkaya alınan 4 galibiyetin Konyaspor’u Süper Lig için umutlandırdığını dile getiren Öten, “Konyaspor’un yeri asla Bank Asya değil, takımımız hak ettiği Süper Lige emin adımlarla gidiyor” dedi. Kaybedilecek her maçın güç telafiler doğuracağını düşünerek maçlara çıkacaklarını anlatan Öten, oyunculara ve teknik ekibe sonuna kadar güvendiklerini ifade etti.

Hafta sonu Sakaryaspor ile zor bir maç oynadıklarını vurgulayan Öten, şunları kaydetti: “Zor bir maç oldu ama bu mücadeleden mutlu olarak ayrılan biz olduk. Bu zorluğun en büyük faktörlerinden birisi de hakem hatası. Bu tarzla yönetilen bir maçla bu ekibin önüne geçilmesine kimsenin müsaade etmesini istemiyoruz. Bu maçı merkez hakem kurulu başkanının bir kere daha seyretmesini istiyorum. Biz kimseden artı bir şey istemiyoruz. Ama maçın bu noktaya kadar taşınıp 8-9 bin taraftarı bu kadar hataların içinde de durdurmak güç oluyor. Merkez hakem kurulundan bu konuda biraz daha duyarlılık istiyoruz.”

Başlatmış oldukları bayan taraftar uygulamasının çok büyük rağbet gördüğünü ve 500’e yakın bayan taraftarı tribüne ağırladıklarını söyleyen Öten, bundan sonraki haftalar için bayan taraftarlarımıza federasyondan alınan izinle 800 kişilik bir yer ayrıldığını aktardı. Maddi sıkıntılardan dolayı kulüp otobüsüne tedbir konulduğunu hatırlatan Öten, “Bununla ilgili sorunu da ismini vermek istemeyen bir iş adamımız otobüsü satın alarak çözdü. Vali, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İl Özel İdaresi Başkanı, tüm oda başkanlarımızla bir araya geldik. Konyaspor’un geleceği ile ilgili tüm projeler konuşuldu. Kısa vadede alınması gereken tüm tedbirler konuşuldu. Konyaspor için birlik ve beraberlik havası var ve herkes elini taşın altına koymuş durumda” diye konuştu.

Forma kampanyasında dağıtımların devam ettiğini ve bu konuda görüşmelerin kulüp adına etkili bir ajans tarafından yapılacağını da sözlerine ekleyen Güven Öten, SMS kampanyasına ilginin bundan sonra daha artacağına inandıklarını sözlerine ekledi. Hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Kartalspor maçına da değinen Öten, “Kalan 12 maçımızın hepsi zor. Ama biz takımımızın bu zorlukların üstesinden gelerek alınacak iyi bir sonuçla yoluna devam edeceğine inanıyoruz. İnşallah istediğimiz sonuçla Konya’ya döneriz” dedi. 

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.