Kartal, güçleniyor

Kartal, güçleniyor

Bank Asya 1. Ligde ilk yarıyı 37 puanla ikinci sırada tamamlayan Konyasporda futbolculara verilen izinler sona erdi ve yeşil-beyazlılar, ikinci yarı hazırlıklarına Antalya kampı ile başladılar

Ligin ikinci yarı hazırlıklarına Antalya’da kamp yaparak başlayan Konyaspor’da çalışmalar sürüyor. Yeşil-beyazlı futbolcular, 6 günlük izin sonrası Cumartesi akşam saatlerinde bir araya geldiler ve Belek Sirene Golf Otelde ilk çalışmayı yaptılar. Teknik Direktör Hüsnü Özkara gözetiminde otel sahasında saat 19:00'da başlayan antrenmana izinli olan Kaue Da Silva, Branimir Poljac, Erdal Kılıçaslan, Eser Yağmur, Haluk Tanrıseven, Dursun Karatay ve Recep Aydın katılmadı. Düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman, 2 seri halinde yapılan koşu çalışması ve açma-germe hareketleri ile sona erdi. Kampın, ikinci çalışmasını dün sabah saatlerinde yapan yeşil-beyazlılar, kros yaptılar. 4850 metrelik parkurda yaklaşık 50 dakika süren kros çalışmasının ardından oyuncular yapılan açma-germe hareketleri ile yaklaşık 1 saat 20 dakika süren antrenmanı tamamladılar. Dün sabah yapılan kros çalışmasına Da Silva, Poljac ve kaleci Haluk’un dışında tüm futbolcular katıldı.
Antalya kampı ile ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, ikinci yarının ilk yarıya oranla çok zor geçeceğini, dolayısıyla fizik olarak da bu yarıya en iyi şekilde hazırlanacaklarını söyledi. Antalya kampının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan başaralı teknik adam, “İlk yarıyı hedefimizin üzerinde bir puanla tamamladık. Şampiyonluk mücadelesi veren bir takım için önemli bir olay. Ancak, ilk yarı geride kalmıştır. Şimdi önümüzde maratonun ikinci ve zor bölümü kaldı. Bu zor bölümü şehirle el ele vererek geçmek ve Konya’nın hak ettiği süper lige çıkmalıyız” dedi.
KARAPINAR: KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİK
Dün Ulusal bir gazetede çıkan ve bir Süper Lig kulübünden ayrılan Tolga Doğantez, Eren Şen ve Şener Aşkaroğlu'nun transferlerini istediği şeklindeki haberler üzerine Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar ve Teknik Direktörümüz Hüsnü Özkara konu ile ilgili olarak kulübün resmi internet sitesi "www.konyaspor.org.tr" aracılığıyla bir açıklama yaptılar.
Başkan Bahattin Karapınar, "İlk yarı sonunda takımımızın geldii noktayı başarı olarak görüyoruz. Bu inanmış teknik heyet ve oyuncu kadromuzla şampiyonluk hedefimize ulaşacağımızı defalarca kamuoyu ile paylaştık. Ayrıca kulübümüzün borçları nedeniyle ara transfer yapmasının zor olduğunu ifade ederken, mevcut kadromuzun yeterli olduğunu ve sezonu en iyi şekilde tamamlayacağına olan inancımızı dile getirdik. Buna rağmen, basında çıkan bu transfer haberlerini gördüğümüz zaman üzülüyoruz. Ama Konyaspor camiası şunu bilsin. Basında çıkan oyuncularla kesinlikle ilgilenmedik. Böyle bir düşüncemizde olmadı. Bu tür haberlere itibar edilmemesini ve bu haberleri yapanların bundan sonra kulübümüzü kendilerine malzeme yapmamalarını istiyoruz" dedi.
ÖZKARA:KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM
Haberin yer aldığı gazeteye transfer konusunda hiçbir açıklamada bulunmadığını ifade eden Teknik Direktör Hüsnü Özkara ise "Sezonun ilk yarısını muhteşem bir performansla ve topladığı 37 puanla gol averajıyla ikinci sırada tamamlayan bir takıma sahibim. Kişilikli, karakterli ve adam gibi adam olan futbolcularımla bu noktaya geldik. Bundan sonrada kendileri ile yolumuza devam edeceğiz. Kesinlikle böyle bir transfer görüşmesi hatta böyle bir düşünce bile olmamıştır. Ara transfer yapmamamızın zor olduğu dönemde, transfer hakkımız doğsa bile haberde geçen oyuncularla ilgili herhangi bir talebimizin olmayacağını herkesin bilmesini isterim. Bu haberleri yapanların amaçlarının takımımızda iyi giden işlerin bozulmasını istemek olduğunu düşünürken, buna kesinlikle izin vermeyeceğimizin de bilinmesini isterim. Ben bu inançlı oyuncu kadrosuyla yola çıktım ve sezonu da onlarla şampiyon olarak tamamlayacağım. Buna yürekten inanıyorum. Kendileri de bunu biliyorlar. Kimsenin bizim iyi giden havamızı bozmasına izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
YÖNETİM BAŞKANI KUTLADI
Konyaspor Yönetimi, TASKK Genel Başkanlığına seçilen Mehmet Baykan’ı kutladı. “Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Konya ASKF Genel Başkanı hemşerimiz, değerli spor adamı Mehmet Baykan'ın yapılan oylama sonucunda başkan yardımcılığı görevini yürüttüğü Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu'nda Genel Başkanlığı'na seçilmesini büyük bir memnuniyet içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız. Sayın Mehmet Baykan’ı kutlar, yeni görevinde üstün başarılar dileriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.