Kart: Sayın Maarif Müfettişi Bu Cesareti Nereden Alıyor?

Kart: Sayın Maarif Müfettişi Bu Cesareti Nereden Alıyor?

Karaman Eğitim-Sen Şube Başkanı Derya Kart, geçtiğimiz hafta 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenlerinin İsmet İnönü İlkokulu’nda müfettiş tarafından yaptırılmamasını eleştirerek, “Sayın maarif müfettişi bu cesareti nereden alıyor?”...

Karaman Eğitim-Sen Şube Başkanı Derya Kart, geçtiğimiz hafta 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenlerinin İsmet İnönü İlkokulu’nda müfettiş tarafından yaptırılmamasını eleştirerek, “Sayın maarif müfettişi bu cesareti nereden alıyor?” diye sordu.

Derya Kart, yaptığı açıklamada, ölümünün üzerinden 76 yıl geçmiş olmasına rağmen her yıl 10 Kasım’da bütün Türkiye'nin, Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunduğunu, anma programları düzenlendiğini hatırlattı. Kart, şunları ifade etti:

"76 yıldır bu böyledir, böyle de devam edecektir. Bu, dünyada tektir, hiçbir dünya liderine nasip olmamıştır. Bu yıl da genci, yaşlısı, kadını, erkeği, işçi, emekçi, emekli herkes; sevgiyle, saygıyla, onurla, gururla; evde, yolda, okulda, sokakta, madende, parkta, meydanda aynı duyguyla ve hasretle andık. Ancak Karaman İsmet İnönü İlkokulu'nda ‘Görevde’ olan Maarif Müfettişi Nevzat Zengin, çalışmalarını aksatacağını söyleyerek, okulun bahçesinde düzenlenecek olan programa izin vermemiş, her öğretmenin kendi sınıfında program yapmasını istemiştir. İdareci ve öğretmenlerin ısrarlarına rağmen istediğini yaptırmıştır. Merak ediyoruz 20-30 dakikalık anma programı zat-ı muhteremin hangi çalışmasını aksatacaktı? Sayın maarif müfettişi, umarız ki bu hareket kendi akl-ı evvelinizle verdiğiniz anlık bir tepkidir. Umarız ki birilerinden icazet almamışsınızdır. Malum bazı çevreler ‘Onu sevmeye mecbur muyuz?’ diye manşet atarken, bu sorular akla gelmiyor değil.

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü, olayın duyulmasından sonra yaptığı açıklamada, ‘İlimiz Merkez İsmet İnönü İlkokulu'nda “10 Kasım Atatürk´ü Anma” etkinliklerinin okul bahçesinde yapılmadığı ile ilgili bilgi müdürlüğümüze ulaşmıştır. Bunun üzerine, müdürlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır.’ demiştir. Yanlışlık var; doğrusu, “Yapılmadığı” değil, “Yaptırılmadığı” olacak. Hazır soruşturma başlatılmışken sayın maarif müfettişine bu cesareti nereden aldığı sorulmalıdır. Eğitim Sen olarak, bu olayın hem idari hem de adli soruşturmasında tarafız. Takipçisi olacağız. Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü'nü uyarıyoruz. Okul müdürü, müdür yardımcısı ve öğretmenleri cezalandırmaya kalkmasınlar. Başka bir suçlu aramasınlar. Tek suçlu, ‘görevden vazife çıkaran’ maarif müfettişidir. Bu hareketin, hakaretin bedeli neyse ödemelidir.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.