Kars'ta Kuruyemiş, Sigara Ve Oyuncak Çalan Hırsız Tutuklandı

Kars'ta Kuruyemiş, Sigara Ve Oyuncak Çalan Hırsız Tutuklandı

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube ekipleri şehir merkezinde 4 Ağustos gecesi bir kuruyemişçi ve oyuncakçıda yaşanan hırsızlık olayını aydınlattı. Olayı gerçekleştiren hırsız tutuklandı, hırsızlık malı satın alanlar ise...

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube ekipleri şehir merkezinde 4 Ağustos gecesi bir kuruyemişçi ve oyuncakçıda yaşanan hırsızlık olayını aydınlattı. Olayı gerçekleştiren hırsız tutuklandı, hırsızlık malı satın alanlar ise sorgularının ardından serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; Kars merkez Orta Kapı Mahallesi, Atatürk caddesinde yeni faaliyete giren bir kuruyemişçi ve bir oyuncakçının 4 Ağustos gecesi soyulmasının yürütülen titiz çalışmayla aydınlatıldığı açıklandı.

Açıklamada; müştekilere büyük miktarda zarar veren hırsızlığın çözülmesi için ilk aşamada, işyerlerine giriş çıkışların sağlandığı, Kazım Paşa ve Atatürk caddeleri arasında bulunan harabeler kısmının ele alındığı ve buradan hırsızlığın yapıla bileceğinin değerlendirildiği belirtildi. Bu bağlamda, Atatürk, Kazım Paşa, Karabağ, Faik Bey, Yeni Pazar, Kazım Bey Caddesi ve 8 farklı yerde bulunan mobeseler ile 20 ayrı işyerine ait toplam 520 saatlik kamera görüntülerinin izlendiğine dikkat çekildi. Bu çalışmada hırsızlık olayını gerçekleştiren şahıs veya şahıslara ulaşamayan emniyet ekiplerinin hırsızlık olayının yaşandığı işyerlerinin arka alanı olan kısmına odaklanarak, bu alanı gören bir bankaya ait güvenlik kameralarının incelendiği ve olayın aydınlatılmasının sağlandığı iletildi.

Bu görüntülerde mevcut banka arka çaprazında faaliyet gösteren kuruyemişçiye saat: 22:30 sıralarında elinde sigara dolu poşetlerle şüpheli bir şahsın geldiği, bu işyerinden üzerini değiştirerek ayrıldığı ve 10 dakika sonra tekrar elinde sigara dolu poşetlerle geldiğinin görüldüğü, 2 sefer gerçekleşen bu gidiş gelişlerde toplam 9 poşet sigarayı adrese bırakıp işyerinden ayrıldığının tespit edildiği aktarıldı. Böylelikle olayın aydınlatıldığı ifade edildi. Hırsızlık malını satın alan B.H., M.H. ve E.A.'nın ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı kamu oyuna duyurulan açıklamada hırsızlık zanlısı G.B.'nin ise göz altına alındıktan sonra tutuklandığı kaydedildi.

Basınla paylaşılan olayın aydınlatılma görüntülerinde ellerinde hırsızlık malı sigaralarla geldiği görülen hırsız G.B.'nin bir işyerine bu malları bırakması ve üzerini değiştirerek işyerinden çıkması ve tekrar poşetlerle dönmesi ve araçla yapılan taşıma görülüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.