Kargid Başkanı Altıntaş: Teşviklerin Uzatılması Ekonomiye İvme Kazandıracak

Kargid Başkanı Altıntaş: Teşviklerin Uzatılması Ekonomiye İvme Kazandıracak

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, kamuoyunun merakla beklediği 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, kamuoyunun merakla beklediği 5084 Sayılı Teşvik Yasası'nın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Altıntaş, sigorta pirimi teşviklerini kapsayan yeni yasanın hayırlı olmasını diledi.

        Ahmet Yaşar Altıntaş, yaptığı açıklamada, Trabzon için 1 Ocak 2013'ten itibaren başlayan Teşvik Yasası'nın 2016 yılı sonuna kadar uzatıldığını ve 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait iş yerlerini kapsadığını söyledi.

        Başkan Altıntaş, "İş dünyası açısından sigorta, prim ve işveren noktasında önemli bir destek içeren bu yasanın yürürlük süresinin uzatılmasını çok isabetli buluyorum. Yasanın yürürlükten kaldırılmasıyla çok sayıda işletme personel azaltmaya gitmiş, bu da işsizliği yükselmişti. Enerji ve sigorta desteklerinin firmaların maliyetlerini çok ciddi manada düşürdüğü bir gerçek, bu sebeple de mevcut yasanın süresinin uzatılması ekonomiye ivme kazandıracak." dedi.

        Yasanın durdurulmasıyla birçok çalışanın işten çıkarılmış olmasına da değinen Altıntaş, "Ramazan'ın bereketini yaşadığımız şu günlerde bu sevindirici haberle birlikte işten çıkarılanların tekrar işlerine geri dönmeleri onlara bayram sevinci yaşatacak. İşadamlarımızın bu hassasiyeti göstereceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.