Kardeş ülke ile ticaretimizi artırmalıyız

Kardeş ülke ile ticaretimizi artırmalıyız

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Türkiyeye gelen Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Nikola Gruevski, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin (AKTİSAD) misafiri olacak.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Nikola Gruevski, Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği'nin (AKTİSAD) misafiri olacak. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile Anadolu İşadamları ve Sanayiciler Federasyonu (ANSİFED) iş birliği ile Türkiye'ye gelecek olan Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Gruevski’nin Türkiye’de 10 gün kalarak, İstanbul, Bursa, Konya, Kayseri, İzmir ve Gazi Antep gibi şehirleri gezeceği belirtildi. Gruevski'nin Konya ziyareti hakkında bilgi veren AKTİSAD Başkanı Soner Cesur ve Makedonya Cumhuriyeti Konya Fahri Konsolosu Ahmet Ziya Gündüz basın toplantısı gerçekleştirdi. AKTİSAD'da yapılan toplantıda Gruevski'nin ziyareti hakkında bilgi veren Soner Cesur, Gruevski'nin ziyareti bugün Kayseri'den başladığını söyleyerek, kardeş ülke Makedonya Başbakanı'nı Konya'da ağırlamayı çok önemsediklerini bildirdi.
'İLİŞKİLERİ TİCARET İLE TAÇLANDIRMALIYIZ'
Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Gruevski'nin Pazartesi günü saat 16.00'da özel uçağıyla Konya'ya geleceğini vurgulayan Cesur, "Gruevski Rixos Otel'de yapılacak olan 'İş Formu'na katılarak Konyalı işadamlarıyla buluşacak. Makedonya heyetiyle yapacağımız görüşmelerde işadamları olarak beklentimiz bir hayli fazla. Makedonya yatırım olanakları açısından en cazip ülke konumunda. Ülkemiz ile Makedonya arasında tarihinden gelen dostluğu ve kardeşliği var. Bunu taçlandırmak için ticaretimizi daha fazla yapmayı hedefliyoruz. Son yıllarda ticaret hacmini katlayarak büyüten Konyalı sanayiciler için bu etkinlik inanılmaz derecede önemlidir. Avrupa Birliği’ne aday ülke statüsünde bulunan ve Avrupa’da yatırım cenneti olarak bilinen Makedonya, bu yönüyle Konyalı sanayici işadamlarını yakından ilgilendirmektedir" dedi.
Makedonya Başbakanı Gruevski ve beraberindeki heyeti Konya'da en güzel şekilde ağırlayarak Konya misafirperverliğini göstereceklerini de dile getiren AKTİSAD Başkanı Soner Cesur, " Ayağımıza kadar gelen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Dost ve kardeş iki ülke arasındaki mükemmel olan siyasi ilişkilerin ticarete de yansımasını arzu ediyoruz. Bu bağlamda herkesin üstüne düşen görevi hakkıyla yerine getirmesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
MAKENDONYA YATIRIM CENNETİ
Makedonya Cumhuriyeti Konya Fahri Konsolosu Ahmet Ziya Gündüz ise, Makedonya'nın yatırım cenneti olarak bilindiğini vurgulayarak, "Makedonya'da Nikola Gruevski 2006'dan beri ülkenin Başbakanı. Yapmış olduğu çalışmalarla Gruevski Makedonya'yı yatırım cenneti haline getirdi. Dış ülkelerle ilişkilerini geliştirmek için dünya genelinde 76 fahri konsolosluk açtı. Bunlardan biri de Konya. 2008 yılında Konya'da faaliyete başlayan konsoloslukla çok iyi olan siyasi ilişkiler ticarete de yansımaya başladı. Zaten Gruevski'nin ziyaretinin özünde ticaret yer alıyor" şeklinde konuştu.
MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.