Kardeş birliğini sağlıyorlar

Kardeş birliğini sağlıyorlar

Biz bir milletiz sloganıyla yola çıkan Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği, ümmet bilinci ışığında 46 ülkeden gelen misafir öğrenciler arasında kardeş birliğini sağlamaya çalışıyor.

Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mücahit Uludağ ve yönetim kurulu üyeleri Fatih Bektas, Muhammet Oruç, İshak Arslan gazetemizi ziyaret etti. Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan’la görüşen Mücahit Uudağ, amaçları ve faaliyetleri hakkında Mustafa Arslan’a bilgi verdi. Mücahit Uudağ, Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği’nin Konya’ya gelen misafir öğrencilere geleneksel misafirperverlik anlayışının gereği olarak onlarla ilgilenmek ve rehberlik yapmak amacıyla kurulduğunu belirtti.
Selçuk Üniversitesi’nde 180 Türkmen, 200 Azerbaycan uyruklu öğrenci olmasına rağmen bunların birbirini tanımadığını ifade eden Uludağ, ümmet bilinci ışığında 46 ülke arasında kardeş birliğini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Bu öğrencilerin ülkelerine gittiklerinde üst düzey görevlerde yer aldıklarının altını çizen Uludağ, “Bu öğrenciler Amerika veya Avrupa’dan gelmiyorlar. Asya, Afrika, Ortadoğu, Balkanlar gibi ülkelerde geliyorlar. Bu insanlarla yüz yıllar boyu süren kültürel ilişkilerimiz var. Kökleri dünyanın dört bir yanına uzanan ve yüzlerce farklı coğrafyanın suyuyla beslenen aynı ağacın dallarıyız. Onun için dernek olarak 50 yıl ilerisinin çalışmalarını şimdiden yapıyoruz. Öğrencilerle okuldan sonrada ilişkilerimiz devam edecek” dedi. ‘Biz bir milletiz’ sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Uludağ, şöyle konuştu: “Eğitim ve sosyal etkinlikler sayesinde farklı coğrafyalardan gelmiş binlerce öğrenciye aynı milletin fertleri oldukları şuurunu vermeyi hedeflemekteyiz. Bu kapsamda tanışma ve kaynaşma programları, ülke çay ve yamak günleri, Türkçe dersleri. Kitap tahlilleri, temel dini bilgiler, kamp, gezi ve sportif faaliyetler, ülke tanıtım programları, proje çalışmaları, divan seminerleri, iftar programları ve öğrenci evleri çalışmalarımız olacak. Önem verdiğimiz önemli bir iftar programlarıdır. Çünkü Afrika, Ortadoğu ve Asya’dan gelen misafir öğrencilerin hepsinin iftar gelenekleri ve bayramlaşma programları farklı farklı. Bu sayede kültürel zenginlikte arttırılacak” dedi. “Misafir öğrenciler ülkelerine İslam kültür ve medeniyet tarihinin ana hatlarına vakıf, farklılıklara karşı müsamahalı birer ‘gönül medeniyet elçisi’ olarak dönmektedir” ifadesini kullanan Uludağ, “Öğrenciler derneğimizin çatısı altında evrensel kardeşlik bilincine sahip temel din bilgiler açısından donanımlı, modern dünyayı ve dünya sistemini tanıyan, organizasyon kabiliyeti yüksek, ülkesinin durumunun ve ihtiyaçlarını farkında bireyler olacaklardır. Konya’da 50 ülkeden gelen misafir öğrenci kardeşlerimiz eğitimlerine devam etmektedir. Derneğimiz misafir öğrencilerin şehrimizde huzurlu ve mutlu bir eğitim maratonu geçirmesi için üzerine düşen vazifeyi yerine getirmeye çalışmaktadır” diye konuştu.
HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.