Karatay’ın emanetine sahip çıkıyoruz

Karatay’ın emanetine sahip çıkıyoruz

Başkan Hasan Kılca; “Bize verilen emanetin farkındayız. İlçemizdeki 372 bin vatandaşımızın bir kuruşuna dahi zarar vermemeye gayret ediyoruz. Karatay’ımız her geçen gün gelişerek ve büyüyerek Konya’nın parlayan bir incisi haline geliyor” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 1 Temmuz’da ziyaretçilerine kapılarını açan Karatay Lavanta Bahçeleri’nde Konya Basınıyla bir araya geldi. Karatay Lavanta Bahçeleri ve Mevlana Gül Bahçesi’nin yanı sıra belediyenin hayata geçirdiği son yatırımlar yeni projeleri anlatan Başkan Hasan Kılca; “Bize verilen emanetin farkındayız. İlçemizdeki 372 bin vatandaşımızın bir kuruşuna dahi zarar vermemeye gayret ediyoruz. Karatay’ımız her geçen gün gelişerek ve büyüyerek Konya’nın parlayan bir incisi haline geliyor” dedi.

hasan-kilca-karatay-lavanta-bahcesinde-konya-basiniyla-bulustu-9-jpg-1500.jpg

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Lavanta Bahçesi'nde düzenlediği basın toplantısıyla yatırım değerlendirmesi yaptı. Başkan Kılca'ya belediye başkan yardımcıları da eşlik etti. 4 yıldır görevde olduklarını söyleyen Başkan Kılca, seçim öncesi Karatay'ın her noktasını dolaştıklarını ve ihtiyaçları yerinde tespit ettiklerini aktardı. Kılca, “4 yıl boyunca bu ihtiyaçları gidermek için birçok çalışmamız oldu. İlçemize 129 adet derslik kazandırdık. İlçemize bilim ve sanat merkezleri kazandırdık. Kur’an kursları açtık. 100 bin öğrencimize doğrudan destek sağladık. 450 bin kitap desteği sağladık. Karatay’da robot hareketini başlattık. Köprübaşı Gençlik merkezimizi tamamlamak üzereyiz” dedi.

hasan-kilca-karatay-lavanta-bahcesinde-konya-basiniyla-bulustu-3-jpg-1500.jpg

YENİ SPOR KOMPLEKSİ KAZANDIRILIYOR

Olimpiyat Parkı'nın karşısına yeni bir spor kompleksi kazandıracaklarını dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, kompleksin maliyetinin ise 372 milyon TL olacağına vurgu yaptı. Karatay'a kapalı tenis kortu kazandıracaklarını ifade eden Kılca, “ Yaz spor okullarımızdaki faaliyetler de devam ediyor. Okullar arası turnuvalar yapıyoruz. Kamplarımız var. Çocuklarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Karatay büyük bir ilçe. Ulaşım konusu özellikle ilçemiz için çok önemli. 32 kırsal mahallemizin tüm parke çalışmalarını tamamlayacağız. Köylerimizin içindeki yollara sıcak asfalt döktük. Sıcak asfaltı, 4 yılda 900 bin tona ulaştırmayı hedefliyoruz. Alt yapı konusunda Karatay’da bir gelenek vardır. Biz de bu geleneği devam ettiriyoruz. Ayrıca araçlarımızı yeniledik. Filomuzu genişlettik. Yol standartı Karatay’da yükseliyor. Parke çalışmalarında rekor kırıyoruz” şeklinde konuştu.

hasan-kilca-karatay-lavanta-bahcesinde-konya-basiniyla-bulustu-8-jpg-1500.jpg

KARATAY'A YENİ KOOPERATİFLER YAPILACAK

Karatay'ın önemli bir turistik bölge olduğunun altını çizen Kılca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karatay Termal tatil köyümüz, 200 binin üzerinde misafir ağırladı. Savatra Antik Kenti'nde amfi tiyatro tamamlandı. Diğer bölümlerdeki çalışmalar da devam ediyor. Karatay Belediyesi olarak kültürel programlarımız da devam ediyor. Lavanta bahçemiz, ziyaretçi akınına uğruyor. Buraya sadece Konyalılar değil, Konya dışından da birçok insan geliyor. Ayrıca yine Karatay'da dönüşüm çalışmaları da devam ediyor. Türbeönü'nde çalışmalar tamamlandı. Akçeşme mahallemizde özel bir proje üzerinde çalışıyoruz. Toplu konut hamlelerimiz var. Yeni kooperatiflerimiz olacak. Önümüzdeki süreçte duyurusu yapılacak. Kamulaştırmada da dev adımlar attık. Karatay, her geçen gün güzelleşiyor. Karatay'a bu süreç içinde 63 yeni tesis kazandırdık. Devam eden projelerimiz var. Parklar yapıyoruz. Bizim parklarımız gerçekten Karatay’a ayrı bir güzellik kattı. Vatandaşlarımız tarafından da büyük ilgi görüyor.”

BİZ OLMASAYDIK KONYA'DA EKMEK DAHA FAZLA OLABİLİRDİ

“Sağlık alanında da önemli çalışmalarımız oldu” diyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şunları kaydetti: “Tamamlanan sağlık merkezlerimiz oldu. Yapımı devam eden sağlık merkezlerimiz var. Engelsiz yaşam merkezi, Konya’nın ilk, Türkiye’nin de en büyük merkezi olacak. Aşevimizi tamamladık. Kızılay’a teslim ettik. Birlikte işletiyoruz. 10 bin kişiye yemek verilebilecek bir aşevi oldu. Karatay Kültür Merkezi kısa süre içinde tamamlanacak. Adalet Parkı içine millet kıraathanesi açacağız. Halk ekmek uygulamamız çok ilgi görüyor. Belki de biz olmasaydık, ekmek Konya'da daha da pahalıya satılacaktı. Halk ekmek 4 lira, inşallah fiyatı da artmayacak.”

KREDİ KULLANMADAN ÖZ SERMAYEMİZLE YATIRIM YAPIYORUZ

Daha yeşil bir Karatay için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Her yıl 30’un üzerinde park yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Karatay Lavanta bahçesi, 340 bin metrekare. Gül bahçemiz de ise 163 çeşit gül var. 50 binden dazla gül fidesi var. Olimpiyat parkını revize ediyoruz. Belediye olarak bütçemizi de her yıl artırıyoruz. Bir yatırım yaparken de kredi kullanmadan, öz sermayemizle yapıyoruz. Bu anlayış, biliyorsunuz ki Karatay’da bir gelenekti ve biz de bu geleneği devam ettiriyoruz. 4 yıl önce ilçemizde nüfus 309 bindi, bugün 372 bin oldu. 372 bin vatandaşımızın emaneti var boynumuzda. Bu emanete sahip çıkma bilinciyle hareket etmeye gayret ediyoruz. Makamlar, mevkiler gelip geçici. Önemli olan vatandaşın arasına görev sonrasında rahatça çıkabilmek ve ardımızda hoş bir seda bırakmak. Ekibimi de bu konuda tembihliyorum. Karatay, Konya’nın parlayan incisi olacak.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum