Karatay yenileniyor

Karatay yenileniyor

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Karatay'da 10 milyon 350 bin metrekarelik alanı imar kapsamına aldık. Karatay'a 125 bin nüfus geliyor. Yeni imar projeleri ile 5 bin, 8 bin, 10 bin metrelik yeşil alanlar oluşturuluyor. Karatay, yenileniyor” dedi

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'yi ziyaret etti. Ziyarette Karatay'a yapılan ve yapılacak yatırımlar konuşuldu. Karatay'da yapılacak kentsel dönüşümün 4-5 yıl içinde yüzde 100 bitirileceğini söyleyen Hançerli, “Karatay, tanınamayacak güzelliğe kavuşacak. Vatandaşlarımızın refahı için hız kesmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

İSMİL'E KAPLICA KÖYÜ KURULUYOR

Konya'nın en büyük düğün salonunun 15-18 trilyona mal olacağını ve bir aylık işinin kaldığını söyleyen Hançerli, 3 bin kişinin bu düğün salonunda aynı anda yemek yiyeceğini dile getirdi. Hançerli, “İsmil projesi ilerliyor. O alanı 3'e böldük. Bir kısmına 5 yıldızlı otel inşa edeceğiz. Ortada bir tatil köyü projesi var, sürdürüyoruz. 60-70 trilyona mal olacak. 2 katlı evler ve önünde otoparkları olacak. Kaplıca yapılacak. Erkekler ve bayanlar kısmı ayrı olacak. İçi full donanımlı olacak. İsmil'in suyunun sıcaklık değeri 43 buçuk. Bu mükemmel ve ideal su değeri” şeklinde konuştu.

KARATAY'IN KÖTÜ KOKUSU BİTİYOR

Karatay ile ilgili birtakım sıkıntıların olduğunu ifade eden Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Çöplüklerin etrafında kokular oluyor. Karatay'ın en büyük sorunu bu koku” dedi. Bu çöplüklerin bir hafta içinde farklı bir yere taşınacağı müjdesini verdi. Eski çöplük alanının da Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşillik haline getirileceğini kaydeden Hançerli, daha sonra şunları kaydetti: “Toprak ve mıcır ile çöplük alanı kapatılacak. Üstüne hava filtreleri konulacak. Yeşil alan olacak. Konya'da hakim rüzgarlar kuzey'den güneye eser. Çöplüğün kokusu bu sebeple yayılıyordu.”

13 TRİLYONLUK YATIRIM ÇAMURU BİTİRECEK

Kanalizasyon arıtma tesislerinin varlığına dikkat çeken Başkan Hançerli,  arıtma tesisinde suların arıtıldığını ve arıtılan suyun tarlalara ve Tuz Gölü'ne doğru gittiğini aktardı.  “Suyun çamuru tehlike oluşturuyor” diyen Hançerli, “Bunun önlenebilmesi için Avrupa'da 2 farklı yöntem uygulanıyor. Gübre yapıyorlar ve bu da çok kıymetli oluyor. Ya da çamuru yakıyorlar. Büyükşehir Belediyesi'nin bu anlamda önemli bir adımı var. 13 trilyonluk bir yatırımla o çamuru bertaraf edecekler” diye konuştu.

İMAR PROJESİ KARATAY'IN BİR NUMARASI

Hançerli, en önemli çalışmalarının başında imar planının geldiğini ifade etti. Karatay'ın baştan aşağı değiştiğini söyledi. Revizyon imar planının Karatay için en önemli unsur olduğuna dikkat çeken Başkan Hançerli, şöyle konuştu: “İmar planı 6 kata çıkınca, yeşillik artırılınca diğer faaliyetler beraberinde geliyor. Karatay'da 10 milyon 350 bin metrekarelik alanı imar kapsamına aldık. Karatay'a 125 bin nüfus geliyor. Bu ne demek? Ona göre okul, bu sayıya göre yeşil alan, yolların genişletilmesi. Eskiden Karatay'daki çocuk bahçeleri 250 metrekareydi. Karakayış Mahallesi'nde 10 bin kişi şimdi rahatlıkla oturur.  Yeni imar projeleri ile 5 bin, 8 bin, 10 bin metrelik yeşil alanlar oluşturuluyor. Sarıyakup, Hamzaoğlu, Üçler ve Mengene Caddesi üzerinde her adımda bir uygulanacak projelerin levhaları yer alıyor. Karatay'ın çöküntü bölgeleri yani Sedirler, Doğuş, Yediler çok ayrı bir güzelliğe sahip olacak.”

KARATAY ŞEHRİN GÖZBEBEĞİ OLDU

Bodruma otoparkı Konya'da ilk kendilerinin koyduğunu belirten Hançerli, her daireye iki otopark yaptıklarını bunların birini bodruma birisini de yukarı kısma inşa ettiklerini dile getirdi. Hançerli, “Yolları da genişletiyoruz. 12, 15 metre yollar vardı. 25-30 metreye vurduk. Site anlayışını Karatay'a kazandırdık. Karatay'ı temiz bir ilçe yaptık. En büyük spor salonu Karatay ilçemize layık görüldü. Alaaddin hattı ile Adliye arasına tramvay seferleri konuldu. Adliye binası, şehir hastanesi Karatay'da. Arsaların değeri 8'e, 10'a katlandı. Hanımlar lokalimiz hızlı bir şekilde ilerliyor. Diş Hastanesini yapıp, Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edeceğiz. Projelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

YENİ MAHALLE VE DOĞANLAR HAYATİ ÖNEME SAHİP

Yenimahalle ve eski adı ile Doğanlar'ın Karatay için hayati önem taşıdığını dile getiren Mehmet Hançerli, Yenimahalle'nin kamulaştırıldığını hatırlattı. Yenimahalle'nin Fetih Mahallesi'ne katıldığını ifade eden Hançerli, “Doğanlar etrafında iki mahalle vardı. Birincisi mevcut Doğanlar ikincisi de Kuzgunkavak. Kuzgunkavak'ın da ismini beğenmiyorduk. Doğanlar Mahallesi'nin sakinleri de mahalle ismini beğenmiyordu. İki mahalleyi birleştirdik. Sultan Mesud ismini koyduk. Haçlılar'a karşı Konya'da ilk savaşı kazanan komutanın ismi. Mahalle sakinleri kimliklerinin arkasında Doğanlar yazmasını istemiyor. Yeni doğacakların kimliğinin arkasında artık Doğanlar yazmayacak. Eskiler için de yapılacak bir şey yok. Doğanlar Mahallesi üzerinde olan yanlış algı yıkıldı. 2019 yılına kadar da ismi Sultan Mesud olarak yaşattırılacak” açıklamalarında bulundu. Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da Başkan Hançerli'yi tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum