Karamollaoğlu'ndan Fuat Oktay'a tepki!

Karamollaoğlu'ndan Fuat Oktay'a tepki!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolllaoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın 'sonunu düşünen kahraman olamaz' sözlerini bir devlet adamının kullanamayacağını söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Libya tezkeresi konusunda 'sonunu düşünen kahraman olmaz' açıklamasını sert dille eleştirdi.

 

Devlet adamlarının atacağı adımlarda ihtiyatlı ve ileri görüşlü hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Karamollaoğlu, kahramanlık için devlet yönetilmez diyerek Oktay'a "Kahramanlık kimseye fayda sağlamaz. Hele de sonunu düşünmeden yanı bir devlet ileri geleninin söylediği gibi 'sonunu düşünmeden karar almak kahramanlara mahsus' işmiş gibi açıklama yapanlara Allah akıl fikir versin" şeklindeki tepkiyi gösterdi.

 

Türkiye'nin Suriye politikasındaki elde ettiği acı tecrübeler ışığında Libya meselesi konusunda düşünerek hareket etmesi gerektiğini belirten Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

 

"Sonunu düşünmeden karar almak bir devlet adamına yakışmaz. Devlet adamları attıkları her adımın sonunu düşünmek mecburiyetindedir. Kahraman olmak değil mesele. Trump kahraman oluyor ama on para etmez dünya nezdinde. Onun içindir ki Türkiye'nin Suriye'de iç savaşına müdahil olmanın ortaya çıkardığı durum ve edinilen tecrübeler ışığında attığı her adımın bir değil bin kere düşünülerek atılması gerektiğine inanıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum