Konya'nın dibindeki iki il için kritik deprem uyarısı!

Konya'nın dibindeki iki il için kritik deprem uyarısı!

Türkiye'de deprem gündemden düşmüyor. Son olarak Konya'nın dibinde yer alan iki il için kritik deprem uyarısı yapıldı.

Türkiye'de deprem haritası düzenli olarak güncelleniyor. Son yıllarda deprem gündemden düşmüyor. Konya'nın dibinde yer alan iki il için kritik deprem uyarısı yapıldı. Jeofizik Mühendisi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin ve Adana için bir kez daha deprem uyarısında bulundu.

deprem-1.webp

"Mersin ve Adana ortak bir kaderi paylaşıyor. Her iki ilde sıvılaşma ve aşırı sarsıntı sorunları mevcut” diyen Prof. Dr. Ercan, iki ildeki yapılaşmaya dikkati çekti.

deprem.jpg

Ercan, Mersin Objektif’e yaptığı açıklamada, "Mersin ve Adana ortak bir kaderi paylaşıyor; her ikisinde de çok katlı binalar inşa ediliyor. Bu yapılar genellikle ağır ve güvenli olmayan bir şekilde inşa ediliyor. Her iki ilde sıvılaşma ve aşırı sarsıntı sorunları mevcut. Deprem dalgaları, üst yapıyı 2 ila 4 kat büyüterek yansıtma problemi yaşıyor. Bu nedenle Mersin ve Adana'nın deprem hassasiyeti oldukça yüksektir. Özellikle Mersin’in Mezitli - Tece bölgesinde birçok bina hasar görmüş durumda, çatlaklar ve yıpranmalar söz konusu. Mersin ve Çukurova bölgeleri, Hatay’daki yerleşimlerle benzerlik gösteriyor; dolayısıyla Hatay’da yaşananlar Mersin ve Adana’da da tekrarlanabilir" dedi. Konya'nın dibinde yer alan Mersin ve Adana'da büyük bir deprem olursa Konya'da da hissedilebilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.