Karamollaoğlu : Rakamlarla oynamakta çok başarılılar

Karamollaoğlu : Rakamlarla oynamakta çok başarılılar

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

İktidarın en başarılı olduğu konunun kötüye giden ekonomide rakamlarla oynamak olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “Maliye Bakanlığı tebliğinde yeniden değerleme oranını yüzde 22,58 olarak belirledi. Pasaport harçları, trafik cezaları, yurt dışından gelen cep telefonu gibi vergiler bu rakam üzerinden belirlenecek. Bir tek Cumhurbaşkanı, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni çok bulmuş ‘vatandaş nasıl araba alacak’ diye düşünmüş. Bu nedenle sadece MTV zammı yüzde 12 kalacak. Ancak iş asgari ücretlinin, memurun ücretine zam yapmaya gelince iktidar üzerinde oynadığı enflasyon üzerinden veriyor” diye konuştu.

“NEDEN SESSİZLER?”

nSuriye’nin İdlib kentinde yaşanan katliama değinen Karamollaoğlu, “İdlib’de bir katliam yaşanıyor. Buranın Rusya ve Suriye tarafından bombalanması nedeniyle orada yaşayanlar yani hükümetin ‘biz sizi koruyacağız’ dediği insanlar şimdi canlarını kurtarmak için Türkiye’ye doğru gelmeye başlıyorlar. Peki, konu Suriye, İdlib olunca aslan kesilenler şimdi nerede? Neden sessizler?” diye sordu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi. Karamollaoğlu, sözlerine iki Saadet Partili sandık müşahidinin 31 Mart yerel seçim günü sandık başında katledilmeleri ile ilgili Kırşehir’de görülen mahkemenin katil zanlıları hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermesi ile ilgili değerlendirmeler yaparak başladı.

SİYASET, BU OLAYDAN DERS ALMALI

Verilen cezaların giden canları geri getirmeyeceğini belirten Karamollaoğlu, yaşanan bu acı olaydan herkesin ders alması gerektiğini vurgulayarak, “Bir daha böyle acı bir hadisenin tekrar etmemesini temenni ediyoruz. Bunun için de siyasetteki üsluba dikkat edilmelidir. Özellikle geride bıraktığımız seçimlerde kutuplaştırma, düşmanlaştırma bir seçim taktiği haline geldi. Umut ediyorum ki, Malatya’da toprağa verdiğimiz iki can bütün siyasilerin dilinin ve üslubunun değişmesine vesile olur. Bu vesile ile Malatya’da yitirdiğimiz canlara Allah’tan rahmet, ailelerine ise bir kere daha başsağlığı diliyorum.

BETON ANLAYIŞI İFLAS ETTİ

Ekonomide yaşanan gelişmelere değinerek sözlerine devam eden Karamollaoğlu, medyaya yansıyan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Çin’e satışı yönündeki haberler ile ilgili, “İtalyan şirketin hisselerini Çin’in alması söz konusuymuş. Bu durum iktidarın kaynakları betona gömen zihniyetinin iflas ettiğinin en net örneğidir” değerlendirmesinde bulundu.

HÜKÜMET 17 YILDIR ORTAYA CİDDİ BİR ŞEY KOYMADI

Gündemin diğer önemli bir başlığı olan 27 Aralık’ta tanıtımı yapılacak yerli otomobil konusunda eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu, “Bu iktidar iş başına geleli 17 yıl oldu. Birçok vaatte bulundu. Yerli uçak, yerli otomobil gibi. Ancak ortaya ciddi bir şey konulmadı, konulamaz da. İktidar bu yürüyüşünü, bu gidişini sürdürdüğü sürece de ne otomobil ne de ülkenin sorunlarına çözüm getirip onları çözemez” şeklinde konuştu.

İKTİDAR RAKAMLAR İLE OYNAMAKTA ÇOK BAŞARILI

İktidarın en başarılı olduğu konunun ise kötüye giden ekonomide rakamlar ile oynamak olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “Maliye Bakanlığı tebliğinde yeniden değerleme oranını yüzde 22,58 olarak belirledi. Pasaport harçları, trafik cezaları, yurt dışından gelen cep telefonu gibi vergiler bu rakam üzerinden belirlenecek. Bir tek Cumhurbaşkanı Motorlu Taşıt Vergisi’ni çok bulmuş ‘vatandaş nasıl araba alacak’ diye düşünmüş. Bu nedenle sadece MTV zammı yüzde 12 kalacak. Ancak iş asgari ücretlinin, memurun ücretine zam yapmaya gelince iktidar üzerinde oynadığı enflasyon üzerinden veriyor” diye konuştu.

EKONOMİYE, ADALETE GÜVENİN OLMADIĞI YERDE SERMAYE VE BEYİN GÖÇÜ YAŞANIR

Ekonomiye, adalete güvenin olmadığı bir ülkede hem beyin göçünün hem de sermaye göçünün yaşanmasının kaçınılmaz olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tersine beyin göçü başladı” sözlerine şu verilerle cevap verdi: “Genç işsizliğin %  27 oranına ulaştığı ülkemizde ilk defa beyin göçü lise düzeyine kadar indi. İstanbul Erkek Lisesi 2019 mezunlarının % 52,6’sı Avrupa’ya gitti. Lisenin 135 yıllık tarihinde yurt dışına gidenlerin oranı Türkiye’de kalanların oranını geçmiş bulunmakta. Alman Lisesi’nden yurt dışına gidenlerin oranı % 94,7, Galatasaray Lisesi’nden yurt dışına gidenlerin oranı ise % 32,6’ya ulaştı. Bu tabloya bakıldığı zaman iktidarın eteklerinin tutuşması lazım. O yüzden önce adaletin, huzurun, barışın tesis edilmesi lazım. İnanıyorum ki bugün Türkiye ekonomi, adalet ve sosyal konularda toparlandığı zaman beyin göçü tersine dönecektir. Gençlerimiz kendi ülkelerinde kalmaya razı olacaklardır.”

AKAN KANI DURDURMAK HÜKÜMETİN BOYNUNUN VEBALİDİR

İdlib’de yaşanan hadiselere değinerek hükümetin dış politika anlayışını eleştiren Karamollaoğlu, “İdlib’de bir katliam yaşanıyor. Buranın Rusya ve Suriye tarafından bombalanması nedeniyle orada yaşayanlar yani hükümetin ‘biz sizi koruyacağız’ dediği insanlar şimdi canlarını kurtarmak için Türkiye’ye doğru gelmeye başlıyorlar. Peki, konu Suriye, İdlib olunca aslan kesilenler şimdi nerede? Neden sessizler? Burada hükümetin yapması gereken, akan bu kanın durmasıdır. Çünkü bu, onların boyunlarının vebalidir” ifadelerini kullandı.

BU TİP MESELELER HUKUKUN İŞİ

Basın toplantısının sonunda ise gazetecilerden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Sinan Aygün’ün birbiri hakkındaki iddiaları ile ilgili gelen soruyu cevaplandıran Karamollaoğlu, “Bu tip meseleler hukukun işidir. Ancak Sayın Yavaş, göreve geldiği günden beri isabetli adımlar atıyor. Sanki Sayın Yavaş’ı, onunla ilgisi olmayan konuları gündeme getirerek köşeye sıkıştırmaya çalışılıyor izlenimi veriyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum