Karamollaoğlu: Medya padişahınsa, sosyal medya bizimdir

Karamollaoğlu: Medya padişahınsa, sosyal medya bizimdir

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında konuştu. Parti genel merkezinde yapılan toplantıda Karamollaoğlu, Doğan Medya Grubu'nun satılmasına ilişkin olarak çarpıcı bir yorumda bulundu.

Türkiye’nin AVM şampiyonu haline geldiğini söyeleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "Hukukta, adalette, yolsuzlukta, yoksullukta, sanayileşmede küme düşen Türkiye, ne hikmetse AVM’de dünya şampiyonu! Türkiye’deki toplam AVM sayısı ise 401. Ankara’da 39, İstanbul’da 114 AVM var. Esnaf ve Sanatkârlar Odasının verilerine göre üç yıl içinde; Ankara’daki AVM sayısı 47’ye, İstanbul’daki 136’ya, Türkiye genelindeki 445’e çıkacak" dedi.

Karamollaoğlu, "Türkiye’yi AVM’lerle donatacağınıza, fabrikalarla donatmayı seçseydiniz, tüketim ekonomisi yerine üretim ekonomisini tercih etseydiniz, örneğin şeker fabrikalarını haraç-mezaç satmak yerine destekleyip, teşvik etseydiniz; bugün bu gençlerimize ‘iş yok kardeşim, başınızın çaresine bakın’ demek zorunda kalmazdınız." şeklinde konuştu.

HAKİKAT BASKILARLA GİZLENEMEZ

Doğan Medya Grubu’nun el değiştirmesine ilişkin de konuşan Karamollaoğlu şunları kaydetti:

“Güncel tartışmalardan birisi de, medyadaki tekelleşme iddialarıdır. Bu satışın gerekçesi nedir? Bu büyük alımın bir kamu bankasından sağlanacak kredi ile gerçekleştirileceği doğru mudur? Ama bu yaklaşım Türkiye’de medyanın üzerinde bir baskı amacı güdüyorsa hem medyaya hem de iktidara yazık olur. Ak Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye, basın özgürlüğü sıralamasında 99’uncu sıradaydı. 2017 yılına gelindiğinde 155’inci sıraya geriledi. 2018’de, bu satışla birlikte şüphesiz ki bu sıralama çok daha kötüleşecektir. Eğer bu satış iddia edildiği gibi, iktidarın talimat ve baskısıyla gerçekleştiyse bize göre bunun tek bir anlamı vardır: "AK Parti 2019 seçimleri öncesi en büyük yatırımını yapmış demektir!" Ama kimse bu tabloya bakarak ümidini kaybetmesin. Karamsarlığa düşmesin. Medya padişahınsa, sosyal medya bizimdir. Hakikat, baskı ve ambargo ile gizlenemez.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum