Karaman: Bundan Böyle Eğitim Birsen'e Kimse 'Yandaş Sendika' Diyemeyecek

Karaman: Bundan Böyle Eğitim Birsen'e Kimse 'Yandaş Sendika' Diyemeyecek

Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, AK Parti İl Teşkilatı'nın sendika seçimlerine müdahale ettiğini ileri sürerek, yaşanan duruma sert tepki gösterdi. Her kesin kendi alanında kendi işini yapması gerektiğini, kimsenin...

Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, AK Parti İl Teşkilatı'nın sendika seçimlerine müdahale ettiğini ileri sürerek, yaşanan duruma sert tepki gösterdi. Her kesin kendi alanında kendi işini yapması gerektiğini, kimsenin başkasının işine burnunu sokmaması gerektiğini belirtti. Bundan sonra Eğitimciler Birliği Sendikası ile ilgili kimsenin ‘yandaş sendika’ diyemeyeceğini vurgulayan Karaman, "Biz sivil toplum kuruluşuyuz. Kimse bize başka ve kötü emellerine alet etmesin. Kimsenin bu işlere burnunu sokmaya müsaade etmeyeceğiz. Biz Ak Partiye ilçe başkanı değil, sendika başkanı seçiyoruz. Biz sivil kalmak ve özgür sendikacılık yapmak istiyoruz. Elinizi çekin." dedi.

Eskişehir’de Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanlığı seçimleri, sendika ile AK Parti’yi karşı karşıya getirdi. Mevcut Başkan Muammer Karaman, AK Partili il, ilçe ve gençlik kolları yöneticilerinin sendika başkanlığına son anda adaylığına açıklayan Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez’i ziyaret ederek, haberlerin basın yer almasına sert tepki gösterdi. Karaman, sendika seçimlerine AK Partili yöneticilerin müdahale ettiğini iddia etti. Eskişehir’den yayın yapan Kanal 26 Televizyonunda ‘gündemin nabzı’ programına katılan Karaman, sendika seçini değerlendirdi ve AK Partililerin seçimlere müdahale etmesine "Sendikadan elinizi çekin, burası siyaset yeri değil sivil toplum kuruluşu." diyerek yanıt verdi.

"HERKES KENDİ BAHÇESİNDEKİ İŞİ YAPSIN, ÖZGÜR SENDİKA OLMAK İSTİYORUZ"

AK Parti'ye demokrasi adına her zaman her türlü desteği sağladıklarını anlatan Karaman, kendisine oy verilmemesi için bazı AK Partili yöneticilerin delegeleri telefonla arayarak tehdit ettiğini, yüksek puan alsalar da müdür yapılmayacaklarının belirtildiğini ileri sürdü. Karaman, "Siz nasıl oluyor da böyle bir sivil toplum kuruluşunun temsilcisine, başkanına böyle tehditler salıyorsunuz. Bu şehirden kovmaya çalışıyorsunuz." dedi.

Eğitim camiasına seslenen Karaman, "Böyle bir yanlışlığa mahal vermeyin. Ben birisinin kendi bahçesinde olmasını istiyorum. Bizim bahçemizdeki alana karışmasına istemiyorum. Bundan kendisini men ediyorum. Biz sivil toplum olarak kalmak, sivil sendikacılık yapmak istiyoruz. Bağımsız bir sendikacılık ve özgür bir sendikacılık yapmak istiyoruz. Biz bu vasıflarımızla da ülkenin siyasetine yön vermek, onlara doğru yolu göstermek istiyoruz." ifadesini kullandı.

"AK PARTİ İLÇE BAŞKANI KENDİNİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ZANNEDİYOR"

Karaman, cumhurbaşkanın hedeflerine gönülden inandıklarını, desteklediklerini ama tüm bunlara rağmen birilerini sırf kendi egolarını tatmin etmek için sendikanın işlerini karıştığını iddia etti. Karaman, şöyle konuştu: "Kendisini Eskişehir İl Milli Eğitim müdürü zannederek, talimat vererek, makamına çağırarak kentte iş yapmaya kalkıyor. Eskişehir’de yapacağınız iş mi kalmadı? Eskişehir’de AK Partiye gönül vermişler bilmeliler. Ertuğrul Dindar Bey diyormuş ki, ‘O dört parmak, Rabia işaretini yapanlardan hesap soracağım, onların parmaklarını kıracağım.’ Biz bu dört parmak işareti yapan parmakların nasıl kırılacağını göreceğiz."

Sendika seçimlerinde AK Parti teşkilatının kendisinin karşısına Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez’i aday olarak çıkardığını anlatan Karaman, "Bülent beye seçime girmesi için baskı yapıldı. Baskılara dayanamadı ve aday oldu. Bunun yanlış olduğunu Bülent beye ilettik. Oda bize doğru söylediğimizi, ancak üzerinde baskı olduğunu anlattı. Hatta ‘ Muammer sen başkanlığı, bende müdürlüğü iyi yaparım’ dedi. Bunun üzerine kendisine ‘Bülent Bey siz müdürlük yapmaya, bende başkanlık yapmaya devam edeyim’ dedim." şeklinde konuştu.

AK PARTİLİLER: İSTEDİĞİMİZ ADAYA OY VERİRSENİZ İSTEDİĞİNİZ YERE MÜDÜR YAPARIZ

Ancak bu esnada Bülent beyle ilgili delege desteği olmayınca bu sefer siyasi destek aranmaya başlandığını anlatan Karaman, "Delegelere ‘beni bu işe AK Partiler itti. Eğer beni desteklemez iseniz Ertuğrul beyde müdürlük mülakatında yüksek puan alanlara müdür yapmayacak deniyor. Bakın, delegeler telefonla aranarak, ‘Eğer Muammer’i desteklerseniz yüksek puanda alsanız müdür olamayacaksınız. Eğer Bülent’i desteklerseniz sizi istediğiniz yere müdür yapacağız.’ deniyor. Daha sonra parti olarak Bülent Beyi ziyaret edip Arkaya da Ak Parti amblemini koyarak fotoğraf çektiriyorlar. Sonra haber yaptırıyorlar. Arkasından delegeler üzerinde sosyal baskı oluşturuyorlar." diye konuştu.

"SENDİKADAN ELİNİZİ ÇEKİN, AK PARTİ DEĞİL, SENDİKA BAŞKANI SEÇİYORUZ"

Bu yaşananların AK Partiye zarar verdiğini, bu kişilerin Eğitim Birsen adında Facebook adresi açtıklarını aktaran Karaman, bununla ilgili de yasal süreç başlatacaklarını kaydetti. Burada parti olarak sivil toplum kuruluşunun içişlerine karışıldığının altını çizen Karaman, şöyle konuştu: "Konuyu AK Partinin üst kurumlarına iletiyoruz. Bundan sonra Eğitimciler Birliği Sendikası Biz sivil toplum kuruluşuyuz. Kimse bize kötü ve başka emellerine alet etmesin. Sendikayı sivil tutmaya, sivil olarak bırakmaya kararlıyız. Kimsenin bu işlere burnunu sokmaya müsaade etmeyeceğiz. Biz AK Partiye ilçe başkanı seçmiyoruz beyefendi. Biz Eğitimciler Birliği Sendikası 1 Nolu Şubesine bakan seçiyoruz. Sendika seçimlerinden derhal el çekin."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.