Karaciğan'ın izcilerinde yıldız sevinci

Karaciğan'ın izcilerinde yıldız sevinci

Mustafa Karaciğan İlköğretim Okulu 3-B sınıfı izcileri dün düzenlediği yılsonu programıyla yıldız takmanın mutluluğunu yaşadı

Üç yıldır sınıf öğretmeni Emine Aydın ‘in liderliğinde izcilik çalışmalarına katılan küçük izciler için dün okulda tören düzenlendi. Törene Okul Müdürü H. Hüseyin Yorulmaz ile Konya İl İzci Kurulu Başkanı Mustafa Parlatan, yazar Duran Çetin, öğretmenler öğrenciler ve veliler de katıldı. 24 izciden iki yıldır çalışmalara katılan 19’unun fularlarına tek yıldız takıldı.
Öbek başlarının tekmili ile başlayan Törenin açılış konuşmasını yapan İzci Lideri Emine Aydın, öğrencilerine ve velilerine, yıl boyu gösterdikleri uyumlu çalışma ve yardımlaşmadan dolayı teşekkür etti. Aydın; “kısaca izcilik iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmeyi amaçlar. Sizler 3’ncü sınıftan 4’e geçiyorsunuz. Önümüzdeki yıllarda da izciliğe devam etmenizi diliyorum. İzcilikte kazandığınız disiplini, düzeni ve özgüveni devam ettirmeniz halinde başarılarınız da artarak sürecektir” dedi.
Gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Okul Müdürü H. Hüseyin Yorulmaz, amaçlarının öğrencilere sevgi, paylaşma ve özgüven aşılamaya çalıştıklarını belirtti. Bunu sadece öğretmenlerle değil, veliler ile birlikte yaptıklarını ifade eden Yorulmaz, “Yavrularımız, hem zihin hem de kas gelişimleri ile hayata bakış açıları ve arkadaşlık duygusu, birlik beraberlik içerisinde oyun oynamaları, paylaşmayı öğrenmeleri adına çok güzel bir yıl geçirdiler. Bu çocuklar bizlerin geleceğidir. Dolayısı ile çocukları ne kadar iyi yetiştirirsek, ülkemiz güzel günlere yelken açacaktır. Emeği geçen okul öğretmenlerine, öğrencilere ve idarecilere de ayrı ayrı teşekkür ettiğini kaydetti.
Emine Aydın’nın konuşmasının ardından söz alan Konya İl İzci Kurulu Başkanı Mustafa Parlatan yaptığı konuşmasında, küçük izcilerin izcilik sayesinde sözünü tutmayı, dürüstlüğü, büyüklerine saygıyı, çevreyi korumayı öğrendiklerini vurguladı. Daha sonra yazar Duran Çetin ‘ bakmak, görmek, okumak ve anlamak konulu öğrencilerle küçük bir söyleşi yaptı. Konuşmaların ardından izcilerin fularlarına tek yıldız takıldı. İzciler, yıl boyunca öğrendikleri halk oyunları, drama, izcilik bilgilerini sahnede sergilediler. Katılımı yoğun olan gösteride öğrenci verileri çocuklarının sergilediği oyunlardan memnun olup duygusal anların yaşanmasına sebep oldu. İzciler pasta keserek yıldız takmanın mutluluğunu taçlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.