Kapaklar engelleri aşacak

Kapaklar engelleri aşacak

‘Kapakları toplayalım engelleri aşalım’ sloganı ile pet şişe kapağı toplama projesi başlatan Kontur Turizm, toplanan kapakların geliri ile engellilere tekerlekli sandalye alacak

Ülke çapında engellilere destek amacıyla pet şişe kapağı toplama kampanyalarından birisini de Konya Kontur Turizm gerçekleştiriyor. ‘Kapakları toplayalım engelleri aşalım’ kampanyası gerçekleştiren Kontur Turizm otogarda düzenlediği basın toplantısında kampanya ile ilgili bilgi verdi. Pet şişe kapaklarının birçok bölgede kurulan kutular ile toplanacağını belirten Kontur Turizm Genel Müdürü Ertuğrul Sarıhan, Konya’da toplanan kapaklar ile engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınacağını söyledi. Her türlü pet şişe kapaklarının belirli toplama yerlerine kurulan kutularda biriktirileceğinin altını çizen Sarıhan, “Şehrin birçok yerine kurulan kapak toplama kutuları ile pet şişe kapakları toplanacak. Vatandaşlarımız pet şişe kapaklarını en yakınındaki toplama kutusuna atabilir. Böylelikle vatandaşlarımız hem çevrenin korunmasına katkı yapacak hem de engelli vatandaşlarımız için faydalı bir projeye destek vermiş olacak” diye konuştu.
Projenin 2-3 ay gibi bir süre devam edeceğini belirten Sarıhan, “Pet şişe kapaklarını 2-3 ay gibi bir tahmini süre boyunca toplamaya devam edeceğiz. Ancak bu süre uzayabilirde, vatandaşlarımız projeye gereken ilgiyi verirse kampanya süremiz uzar. Böylelikle daha fazla kapak toplayarak daha fazla tekerlekli sandalye alabilir ve böylece daha fazla engelli vatandaşın sevinmesini sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.
Sarıhan kampanyaya büyük destek verdiklerinin altını çizerek, “Kampanya sosyal boyutları ile gerçekten büyük bir projedir. Kontur Turizm olarak kampanyaya büyük destek veriyoruz. Kampanyanın sonucunda toplanan kapaklar ile kaç adet tekerlekli sandalye alınırsa, bizde aynı sayıda tekerlekli sandalye alıp engelli vatandaşlara destek olacağız” diye ifade etti. Sosyal sorumluluk çerçevesinde engellilere destek amacıyla böyle bir projeyi başlattıklarını ifade eden Ertuğrul Sarıhan, “Kurum olarak sosyal duyarlılığa ayrı bir önem veriyoruz. Ülkemizde de en büyük sosyal sorun olarak engelli yaşamı ön plana çıkmaktadır. Engellilerin toplum içinde yaşadıkları sıkıntılar gerçekten ilgilenilmesi gereken bir konu. Başlattığımız kampanya ile toplanan pet şişe kapakları engelli vatandaşlarımıza sandalye olarak dönecektir” dedi. . Sarıhan, ayrıca, engelli vatandaşlar için toplanan bu pet şişe kapaklarının ayrıca bir geri dönüşüm projesi de olduğunu ifade etti. Pet şişe kapaklarının toplanması ile hem engelli vatandaşlara destek olacaklarını hem de çevrenin temizliğine katkı yapacağını bildiren Sarıhan, “Bildiğimiz gibi pet şişe kapakları doğaya karışma süresi en uzun süre olan maddelerden biridir, bu yüzden bu kapakların toplanması çevre temizliğine de büyük katkı yapacaktır. Geri dönüşüme kazandıracağımız pet şişe kapakları sayesinde engelli vatandaşlarımıza sandalyeler alabilme imkânı bulacağız. İhtiyaç sahibi engelli vatandaşları ise dernekler ile koordineli bir şekilde çalışarak tespit edeceğiz. Daha sonra kampanyadan elde edilen gelir ile alınan tekerlekli sandalyeler engellilere destek olarak verilecek” dedi. Tüm Konyalıların bu sosyal yardımlaşma projesine destek vermesini beklediklerin belirten Sarıhan, Konyalı vatandaşların sosyal konularda çok duyarlı olduğunu sözlerine ekledi.
HARUN YILMAZ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.