Kanser Tedavisi Gören Polis Başmüfettişi Yaşamını Yitirdi

Kanser Tedavisi Gören Polis Başmüfettişi Yaşamını Yitirdi

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Polis Teftiş Kurulu Bursa Bölge Başkanlığı’nda Polis Başmüfettişi Hasan Öztürk, amansız hastalığa yenik düştü. Tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sabaha...

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Polis Teftiş Kurulu Bursa Bölge Başkanlığı’nda Polis Başmüfettişi Hasan Öztürk, amansız hastalığa yenik düştü. Tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sabaha karşı hayatını kaybeden Başmüfettiş Öztürk için Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün Acemler'deki hizmet binasında düzenlenen törene Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, Bursa Polis Teftiş Kurulu Başkanı 1. Sınıf Emniyet Müdürü Bülent Eliaçık ile Öztürk’ün mesai arkadaşı başmüfettişler ile çok sayıda polis müdürü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Teftiş Kurulu Başkanı Bülent Eliaçık, "Denin üzüntü içerisindeyiz. Merhum Hasan Öztürk müdürümüz 44 yıldır bu teşkilatın içerisindeydi. 42 yıldır da kendisini yakinen tanıyordum. Edirne ve Bursa emniyet müdürlüklerinde birlikte çalıştım. 2006 yılından buyana da Bursa Teftiş Kurulu’nda birlikte görev yapıyoruz. Öztürk, gerek meslektaşları ile gerekse halkla her zaman mütevazi kişiliği ile hepimizin gönlünü kazandı. Biz kendisini bu yönüyle ve hayırlarla yad edeceğiz." dedi.

Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, şunları kaydetti: "Değerli meslek büyüğümüzün kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Çalıştığı her birimde meslektaşlarının da sevgi ve saygısını kazanan meslek büyüğümüzü kaybettik, üzüntülüyüz; ama bu da hayatın maalesef bir sonucu, Bunun da bilinci içerisindeyiz. Sabırlı ve metanetli olmamız lazım. Böylesine zor günlerde birbirimize destek olmamız gerektiğini düşünüyorum."

Konuşmaların ardından yapılan duada, törene katılanlardan Öztürk için helallik istendi. Öztürk’ün eşi Adile Öztürk, gözyaşları içerisinde eşine karşı son görevini yaparak ‘helal olsun’ dedi. Sıcak hava sebebiyle cenaze başında nöbet tutan polislerin de terlemesi kameralara yansıdı. Öztürk’ün cenazesi uzun yıllarca görev yaptığı Bursa Emniyet Müdürlüğü Acemler Hizmet Binası’ndan törenle uğurlandı. Öztürk'ün cenazesi ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ÖZTÜRK KİMDİR?

1 Mayıs 1956 tarihinde Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde doğan Hasan Öztürk, ilk ve ortaokul tahsilini burada tamamladıktan sonra 1973 yılında Polis Koleji’nden 1976 yılında ise Polis Akademisi’nden mezun oldu. Öztürk sırasıyla İstanbul, Edirne, Şanlıurfa, Bolu, Giresun, Malatya, Balıkesir ve Bursa’da görev yaptı. 2005 yılında 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi eden Hasan Öztürk 2006 yılında Teftiş Kurulu Bursa Bölge Başkanlığı’nda Polis Başmüfettişi olarak göreve başladı. Evli ve 2 çocuk babası olan Hasan Öztürk bir süredir kanser tedavisi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bugün sabah saat 04.00 sıralarında vefat etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.