Kanatlı Sektörü, 2023 Hedefi İçin Eğitim Programı Düzenliyor

Kanatlı Sektörü, 2023 Hedefi İçin Eğitim Programı Düzenliyor

Kanatlı sektörünün son 10 yılda hem ihracatı, hem de ihraç ettiği ürün çeşitliliğinde büyük artış meydana gelmesi sektörün dış ticaret mevzuatını daha sıkı takip etmesini zorunlu hale getirdi. Kanatlı Tanıtım Grubu, “Dahilde...

Kanatlı sektörünün son 10 yılda hem ihracatı, hem de ihraç ettiği ürün çeşitliliğinde büyük artış meydana gelmesi sektörün dış ticaret mevzuatını daha sıkı takip etmesini zorunlu hale getirdi. Kanatlı Tanıtım Grubu, “Dahilde İşleme Rejimi” ve “İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararları” konusunda sektörün profesyonellerine yönelik eğitim atağına kalktı.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin ev sahipliğinde, Türk Kanatlı Sektörü paydaşlarını temsilen, Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu, Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği, (BESD-BİR ) Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUMBİR) işbirliğinde, Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen toplantıda KPMG Gümrük ve Dış Ticaret Murat Palaoğlu, Dahilde İşleme Rejimi” ve “İhracata Yönelik Devlet Yardımları” başlıklarında sektörün profesyonellerine sunum yaptı.

'RUSYA PAZARINDAKİ PAYI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ'

Türk Kanatlı Sektörü’nün 2023 yılında 3,5 milyar dolar ihracat hedefi bulunduğuna dikkati çeken Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kanatlı Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bedri Girit, 2023 hedefine ilerlerken firmaların “Dahilde işleme Rejimi” ve “İhracata Yönelik Devlet Yardımları” konularında sorun yaşamamaları için çaba gösterdiklerini kaydetti. Türk Kanatlı Sektörü’nün yakın gelecekte Rusya pazarındaki Pazar payını büyük oranda arttırmasını beklediklerini anlatan Girit, “Irak pazarındaki siyasi belirsizlik giderildiğinde, Rusya pazarındaki lehimize gelişmelerle birleştiğinde 2023 hedeflerinin çok üzerine çıkmamızı mümkün olacak bir ortam oluşacak. Şartlar Türk Kanatlı Sektörü’nün bu kadar lehine iken “Dahilde İşleme Rejimi” ya da “İhracata Yönelik Devlet Yardımları”nda bilgisizlikten kaynaklanan yanlışlıklar yaparak firmalarımızın zarara uğramasını istemiyoruz. Eğitim programlarımızda bu amaçla organize edildi. Önümüzdeki dönemde eğitim çalışmalarımız sürecek.” şeklinde konuştu.

KANATLI İHRACATI 683 MİLYONU AŞTI

Kanatlı sektörü, 2014 yılının Ocak-Ağustos döneminde 426 milyon 729 bin dolarlık kanatlı eti, 256 milyon 660 bin dolarlık yumurta ihracatı olmak üzere 683 milyon 389 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Kanatlı sektörü, 2013 yılının aynı döneminde ise; 416 milyon 818 bin dolarlık kanatlı eti, 232 milyon 105 bin dolarlık yumurta ihracatı olmak üzere 648 milyon 923 bin dolarlık ihracata imza atmıştı. Sektörün ihracatı yüzde 5,3 artış gösterdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.