Kanal gereksiz ‘Yerli’ otoyu istiyoruz

Kanal gereksiz ‘Yerli’ otoyu istiyoruz

Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu partisinin Dilovası İlçe Kongresi’nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Dilovası İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada Kanal İstanbul ve yerli otomobil konusuna değinen Karamollaoğlu, “Kanal İstanbul diye bir şey çıktı. Kanal İstanbul’dan bana ne? Devletin rakamlarına göre 4 buçuk milyon işsiz var, başvuru yapmayan kişilerle beraber bu rakam 8-9 milyonu buluyor. Yerli otomobilin ise yüzde 100 yerli olmasını ister ve destek veririz” dedi.

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Coşku ve heyecanın hatsafhada olduğu kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, Saadet Partisi GİK Üyesi Recep Sarıdoğan ve çevre il ve ilçelerden çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Kongrede yapılan oylamada Dilovası eski İlçe Başkanı Mustafa Türel görevi Erkan Bilikli’ye devretti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Dilovası İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’ne katıldı. Dilovası eski İlçe Başkanı Mustafa Türel’in görevi Erkan Bilikli’ye devrettiği kongrede Saadet Lideri Karamollaoğlu, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“İDLİB’DEKİ KATLİAMLARI SEYREDEMEYİZ”

Karaollaoğlu konuşmasının devamında, “Biz Libya konusunda iktidarın aldığı kararı destekleriz dedik. Bu çok mühim bir şey haline geldi. Libya ile deniz anlaşması yaptık, doğalgaz aramasında beraber çalışmalarımız var. Ama asker gönderme konusuna gelindiği zaman Genelkurmay Başkanlığı’nın ciddi analizler yapması lazım. Asker göndermek basit bir şey değil. Bakın İdlib bizim kontrolümüzde ama İdlib’de katliam yapılıyor. İdlib’e insanlar bizim güvencemizle gitti. Biz orada katledilen insanları, garibanları seyredemeyiz. İslam ülkelerinin birçok noktasında katliamlar var. Bakın Çin’in, Doğu Türkistan’daki zulmüne kimse sesini çıkaramıyor. Biz sessiz kalamayız” dedi.

ELEŞTİRMEK İÇİN DEĞİL YOL GÖSTERMEK İÇİN SÖYLÜYORUM

İdlib’de yaşanan katliamlarla beraber Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne değinen Karamollaoğlu, Kanal İstanbul ve yerli otomobille alakalı da yol gösterici açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, “Ben yol göstermek için söylüyorum. Yerli otomobilin yüzde 100 yerli olmasını biz ister ve destek veririz. Büyük hamleleri akıllı adamlar yapamaz, büyük hamleleri işinin delisi olanlar yapar. Sen işinin delisi olan adamları bul, o zaman araba üretilir” dedi.

“FİKİR ÜRETECEĞİZ”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bugün önemli bir ilçemiz olan ve seçimlerde zaferi kıl payı kaçırdığımız Dilovası’ndayız. Dilovası bölge olarak iş imkanlarının bulunduğu bir bölge. Bu güzel bir şey. Ama gelenler hep Dilovası dışından geliyor. Hepiniz başka şehirlerden kalkıp Dilovası’na gelmişsiniz. Bulunduğunuz yerler o kadar çok dolmuş ki nefes almakta zorlanıyorsunuz. Tesislenme yapılırken planlama yapılmıyor. Biz sanayiye, tarıma çok önem verirken biz iki konuya önem veriyoruz. Birincisi çevre temizliği. Yani hava, su ve toprak kirletilmeyecek; ormanlar korunacak. İkinci husus da verimliliği artırabilmek. Rekabet etmek için yüksek teknolojiye önem vereceğiz. İleri teknoloji üreteceğiz, fikir üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

“YERLİ ARABAYI BİZDE İSTERİZ VE DESTEK VERİRİZ”

Kanal İstanbul ve yerli otomobil konusuna değinen Karamollaoğlu, “Kanal İstanbul diye bir şey çıktı. Kanal İstanbul’dan bana ne? Devletin rakamlarına göre 4 buçuk milyon işsiz var, başvuru yapmayan kişilerle beraber bu rakam 8-9 milyonu buluyor. Bu kadar işsiz varken  Kanal İstanbul konuşuluyor. Yerli arabaya gelince, %100 yerli araba olmasını biz ister ve destek veririz. Yerli arabayı kimin yapacağı soruluyor. 5 sanayiciye ‘Para verin araba yapacağız’ denmiş. Cumhurbaşkanı diyecek de hangi iş adamı karşı gelebilir? İşin enteresan tarafı şu, benim söylediklerim hep tenkit manasında anlaşılıyor. Ben yol göstermek için söylüyorum” diye konuştu.

“ASGARİ ÜCRET KARIN DOYURMUYOR”   

“Asgari ücret hükümetin belirlediği rakamlarla insanların karnını doyurmaya yetmez” diyen Karamollaoğlu, “İç talep artarsa o zaman esnaf da sanayici de gelişir ve geliri artar. Çalışan insanlar sadece karın tokluğuna çalışamaz. Her sene iktidar alacağı tedbirlerle asgari ücreti enflasyonun üstünde yüzde 7 artırsın insanların aldığı ücret sadece açlık sınırında kalmaz, yoksulluk sınırını da yakalar. Bu pazarın ve üretimin yükselmesi anlamına gelir. Bu şekilde sanayi de ayakta kalır. Bu fikre inanmak, idrak etmek ve gayret göstermek lazım. İktidar bunu yapamaz. Erbakan Hoca iktidara geldi ve altı ay içinde maaşlara yüzde 130 zam yaptı. Erbakan Hoca’nın ülkeyi batıracağını söylediler. Ama o günlerde denk bütçe yapıldı. Hedefleri yakalarsak ülke ayağa kalkar” açıklamasında bulundu.

“KONGREMİZ BAŞARILARA VESİLE OLSUN”

Kongrede divan başkanlığı yürüten Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, “Biz 50 yıllık mücadelemizde toplumun her kesimine dokunabilen, konuşabilen, sorunları çözebilen bir iradeyi temsil ediyoruz. Böyle güzel bir ortamda kongremizi gerçekleştiriyoruz. Kongremiz hayırlara ve başarılara vesile olsun” diye konuştu. Kongrede ilçe başkanlığı görevini devreden Mustafa Türel görev sürecinde yapılan çalışmaları anlatarak “Tüm çalışmalarımızda yanımızda olan teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“MİLLİ GÖRÜŞÇÜ MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEZ”

Saadet Partisi’nin Dilovası’ndaki yeni ilçe başkanı Erkan Bilikli, “Tebliğ edilen yeni görevimi gururla teslim alıyorum. Seçim bitti, her şey bitti diye düşünmüyoruz. Bizlere inanan insanlarımızın güvenini boşa çıkarmayacağız. Milli Görüşçü mücadeleden asla vazgeçmez. Dilovası’ndaki vatandaşları zehirleyen, derelerimizi kimyasalla dolduranlara karşı hayır demeye devam edeceğiz. Bizler haksızlık karşısında susmayacağız” ifadelerini kullandı.

“YARIM KALAN İŞİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu, “Kocaeli Saadet Partimizin güçlü olduğu şehirlerden birisi. Durmadan çalışmaya devam edeceğiz” derken, geçtiğimiz seçimde Saadet Partisi’nin Dilovası Belediye Başkan Adayı olan Ercan Dalkılıç, “Allah’ın izniyle yarım kalan işimizi tamamlayacağız. Bu seçimi kıl payı kaçırdık. Bir dahaki sefere kazanacağız inşallah. Seçimin bittiği ilk günden yeni çalışmalara başladık” dedi.

kanal-gereksiz-6.jpeg

kanal-gereksiz-5.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.