Kamu Sen Yüzde 12 Ek Zam İstedi

Kamu Sen Yüzde 12 Ek Zam İstedi

Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilciliği memur maaşlarına 2015 için yapılacak zammın yeterli olmadığını savunarak yüzde 12 ek zam yapılmasını talep etti.     Kamu Sen Antalya İl Temsilciliği yaşanan ekonomik gelişmelerle...

Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilciliği memur maaşlarına 2015 için yapılacak zammın yeterli olmadığını savunarak yüzde 12 ek zam yapılmasını talep etti.

    Kamu Sen Antalya İl Temsilciliği yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili kapalı yol havuz başında basın açıklaması yaptı. Ellerinde çeşitli pankartlar taşıyan ve slogan atan Kamu Sen üyeleri, hükümetten zam talebinde bulundu. Grup adına basın açıklaması yapan Kamu Sen Antalya İl Temsilcisi Bünyamin Seçme, memur maaşlarına 2015'te yapılacak yüzde 3+3 maaş zammının yeterli olmadığını söyledi. Bu yılın 9 ayında bir ailenin zorunlu harcamaları 363 lira artarken, memuru 123 lira zam aldığını belirten Bünyamin Seçme, hakim,savcı ve akademisyenlere yapılan 725 ile 1155 TL arasında değişen zamlardan tüm memurların ve emeklilerin yararlandırılmasını istedi.

    Memurların özellikle 2014'te uğradığı ekonomik hak kaybının telafi edilmesi gerektiğini vurgulayan Seçme, "Ekonomik planlarda yapılan değişiklikler ve artan fiyatlar dikkate alındığında memurun aylık 240 lira zararda olduğu görülmektedir. Memurun yalnızca 2014 zararı yüzde 12 olmuştur. Artık enflasyon farkı da memurların eriyen maaşlarını kurtarmaya yetmemektedir. O halde 2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilerimize yüzde 12 ek zam yapılması zorunlu hale gelmiştir." dedi.

    Kamu Sen üyeleri, basın açıklamasından önce Hakkari Yüksekova'da şehit edilen 3 asker için Fatiha okudu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.