Kamu-sen Kırşehir Şube Başkanı: Türkiye'de Bir Algı Oluşturulmaya Çalışılıyor

Kamu-sen Kırşehir Şube Başkanı: Türkiye'de Bir Algı Oluşturulmaya Çalışılıyor

Kamu-Sen Kırşehir Şube Başkanı Bilal Türk, geçtiğimiz günlerde okullara atanacak ya da yeni görev yerleri belirlenecek müdür ve müdür yardımcılığı mülakatlarında torpil olduğunu, bu durumun önlenmesi ve tedbir alınması için gerekli...

Kamu-Sen Kırşehir Şube Başkanı Bilal Türk, geçtiğimiz günlerde okullara atanacak ya da yeni görev yerleri belirlenecek müdür ve müdür yardımcılığı mülakatlarında torpil olduğunu, bu durumun önlenmesi ve tedbir alınması için gerekli birimleri uyardıklarını ancak kimsenin bunu dikkate almadığını iddia etti.

Bilal Türk, 10.06.2014 tarihinde çıkan bir karar ile okul idarecilerinin görevlendirilmesi ve belirli süreyi tamamlamış idarecilerin başka görev yerlerine geçmesi için yapılması gereken mülakatta Kırşehir'de 96 tane okul müdürünün bu değerlendirmeye alındığını fakat 60 kişinin elendiğini, diğer 36 kişiye ise yüksek puan verildiğini kaydetti. Ancak 96 okul müdürünün Kırşehir'i eğitimde ileri seviyeye taşıyan müdürler olduğunu, 60 kişinin neden elendiğini öğrenmek istediklerini belirtti. Türk, yüksek puan alan 36 kişiden 28'inin Eğitim Bir Sen üyesi olduğunu iddia etti. Bu konu hakkında hukuki mücadelelinin devam edeceğini de belirten Bilal Türk, "Mülakat sözlü sınavdır. Burada verilen puanların küsuratlı olması da ilginç. Bu puanlar neye göre belirlendi, kumpasla mı ölçüldü?" dedi. Kendi tahminlerine göre 26 kişilik yapıldığını ve listeden 22 kişinin yüksek puan alarak görevlendirileceklerini de vurgulayan Başkan Bilal Türk, kurulan komisyonda da hata olduğunu dile getirdi. 5 kişilik komisyonda 7 kişinin imzasının olduğunu öne süren Türk konuyla ilgili belgeler gösterdi. Komisyon üyelerinin tamamının Eğitim Bir Sen üyesi olduğunu belirten Türk, "Bu olaylar ile birileri tarafından, 'benim yanımdaysan olur olmazsa olmaz' algısı verilmeye çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

Dershanelerin kapatılması olayına da değinen Bilal Türk, "Eğer şartlar uygunsa, öğrenciler okulda aldıkları puanlar ile doğru düzgün yönlendirilirse zaten bir problem olmaz. Ancak bu şartlar sağlanmadan bu iş olmaz. Sözde paralel yapı dedikleri yapıyı eritmek adına eğitim düzenini yerle bir ettiler." şeklinde konuştu.

Paralel bir yapı algısı oluşturarak eğitim düzenini bozduklarını, bunun yanı sıra aynı yapı adı altında emniyet kuvvetlerinin de yıpratıldığını belirten Bilal Türk, "Gözaltına alınan polislerin madem suçu var neden o halde 1-2 gün içerisinde serbest bırakıyorlar, suçu varsa tutuklayın. O insanların da aileleri ve bir itibarları var. Böyle bir zulmü Allah da sevmez kul da sevmez." dedi.

Ülkemizde geçim sıkıntılarının yüksek olduğunu aktaran Türk, Ak-Saray ile ilgili ise "Sanki Çankaya Köşkü yıkılmaya yüz tutmuş gibi milyarlarca para harcanarak Ak-Saray inşaatı yapılıyor. Sivil toplum kuruluşu üyesi olarak bunu yanlış buluyor ve kınıyorum." diye konuştu.

İnşaatı devam eden Ak-Saray ile ulu Önder Atatürk'ün hatıralarının silinmeye çalışıldığını belirten Kamu-Sen Şube Başkanı Bilal Türk, "Yeni Türkiye gibi bir şey söyleniyor, biz bunu kabul etmiyoruz. Yeni Türkiye'de hak yeme var, hukuksuzluk var ve belli bir zümreye menfaat sağlama var. Bizim bunları kabul etmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Gitgide değerlerimizin yok olduğunu da belirten Türk, milli ve dini bayramlarımızın eskisi gibi kutlanmadığının da altını çizerek "Cumhuriyetimizin kurulduğu günde Peşmergeler Türk topraklarından Kobani'ye geçirildi. Ellerinde farklı bayraklarla o bölgedeki bazı kişilerin sevgi gösterileri ile geçtiler." dedi.

İsrail'in Filistin'de yaptığı insanlık dışı muamele hakkında da konuşan Bilal Türk, "Mescidi Aksa'da namaz kıldırtmıyorlar ve kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim ayaklar altına alınıyor, hiçbir Müslüman devletin sesi çıkmıyor. Bizde ise içe dönük siyaset yapılıyor, laflar söyleniyor ancak aradaki bağ koparılmıyor." diyerek sözlerini bitirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.