Kamu kurumlarında tasarruf dönmi!

Kamu kurumlarında tasarruf dönmi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına tasarrufta bulunulmasının önemine dikkat çeken genelge gönderildi.

Türkiye izlenilen yanlış ekonomi politikalarının bedelini ağır ödüyor.

G20 dolayısıyla Hindistan'a gitmeden önce Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaladığı genelge bugün tüm kamu kurumlarına gönderildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler dışındaki tüm harcamaların gözden geçirilmesi gerektiğini bildirdi. Genelgede, tasarruf tedbirlerinin ivedilikle uygulanabilmesi için gerekli adımların atılması ve tasarruf takibinin tavizsiz sağlanması gerektiği vurgulandı.

Genelgeye göre, kamu kurumları kendi bütçeleri veya diğer kaynaklardan yapacakları harcamaları genelgeyle belirlenen tedbirlere uygun bir şekilde gerçekleştirmekle talimatlandırıldı.

Öte yandan bütçe sınırları içinde kalınarak maksimum tasarruf anlayışıyla hareket edilmesi gerektiği ifade edildi. Faaliyet genişlemesi ve iş artışı gibi bütçelere ilave yük oluşturacak uygulamalardan kaçınılması gerektiği belirtilerek, harcamaların ilgili mevzuatta belirtilen faaliyet alanlarıyla doğrudan ilgili olmasına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Genelgede ayrıca, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımının sağlanması amacıyla ölçek ekonomisinden yararlanılması ve ortak alım yoluyla tedarikin yaygınlaştırılması için çaba gösterilmesi gerektiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum