Kamboçya’da Sel: 6’sı Çocuk 9 Ölü

Kamboçya’da Sel: 6’sı Çocuk 9 Ölü

Kamboçya’da Mekong nehrinin taşması sonucu meydana gelen sel baskınlarında 6’sı çocuk 9 kişi hayatını kaybetti.Kamboçyalı Yetkililer, sel baskınlarından en çok etkilenen Kampong Cham şehrinde, Mekong Nehrinin taşmasıyla birçok mahallenin...

Kamboçya’da Mekong nehrinin taşması sonucu meydana gelen sel baskınlarında 6’sı çocuk 9 kişi hayatını kaybetti.

Kamboçyalı Yetkililer, sel baskınlarından en çok etkilenen Kampong Cham şehrinde, Mekong Nehrinin taşmasıyla birçok mahallenin sular altında kaldığını bildirdi. Kratie şehrinin birçok köy ile bağlantısının kesildiği ve köylülerin mahsur kaldığı açıklandı.

Son verilerle göre Kamboçya’da bir hafta içerisinde meydana gelen sel baskınlarında 21 kişinin öldüğü bildirildi.

Kamboçya’da Ağustos-Ekim aylarındaki meydana gelen yağışlarda sel baskınları meydana geliyor. Geçen yıl aynı dönemde meydana gelen sel baskınlarında 168 kişi hayatını kaybetmişti. 1,8 milyon kişi de selden etkilenmişti. Sel baskınları ülkeye yaklaşık 360 milyon ABD doları maddi zarar verdiği bildiriliyor.

Mekong Nehri Tibet Platosu’nda başlayarak 4350 kilometrelik yolu boyunca Çin, Myanmar, Laos Tayland, Kamboçya ve Vietnam’dan geçerek Mekong deltasından deniz dökülüyor. Mekong Nehri dünyanın onuncu ve Asya’nın da yedinci en büyük nehri olarak gösteriliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.