Kahta’da Suriyeliler İçin Yardım Çadırı Kuruldu

Kahta’da Suriyeliler İçin Yardım Çadırı Kuruldu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 32 sivil toplum kuruluşunun iş birliği ile oluşturulan Kahta Gönüllüler Platformu, 100. Yıl Parkı'nda Suriyeli ailelere yardım için çadır kurdu. Çadırın açılış kurdelesini Kadın ve Çocukları Koruma Derneği...

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 32 sivil toplum kuruluşunun iş birliği ile oluşturulan Kahta Gönüllüler Platformu, 100. Yıl Parkı'nda Suriyeli ailelere yardım için çadır kurdu.

Çadırın açılış kurdelesini Kadın ve Çocukları Koruma Derneği Başkanı Emine Kardeş ve TOGEMDER Başkanı Funda Özbek birlikte kesti. STK’lar tarafından kurulan yardım çadırında, bir ay boyunca toplanan ayni ve nakdi yardımlar Kahta ilçesinde bulunan Suriyeli vatandaşlar ile ilçede bulunan yoksul ailelere dağıtılacak. Platform adına konuşan KİM-DER Başkanı Sebahattin Karakayalı, çok önemli, anlamlı ve hayırlı bir işe vesile olmaya geldiklerini söyledi. Bu çadırın açlara, çaresizlere derman olmak için kurulduğunu vurgulayan Karakayalı, insanlık vazifesini yerine getirmek için bir araya geldiklerini ifade etti.

Kahta’daki Suriyeli mülteci ailelere, bu zor zamanlarında nakdi ve aynı yardım kampanyasını başlattıklarını anlatan Karakayalı, şunları kaydetti: "Biz Kahta’daki STK’lar, odalar, sendikalar, dernekler… Siyasi görüş, düşünce ve fikirlerimizi bir kenara bırakmak suretiyle bir araya geldik ve Kahta Gönüllüler Platformu'nu kurduk. Tek gayemiz dışarıdan gelen bu kardeşlerimize yardım elini uzatmaktır. Çünkü bu mazlumlar kendi isteği, arzusu ve iradesiyle buraya gelmiş değiller. Bunlar adeta kader kurbanlarıdır. Bunlar, Ortadoğu’yu kendi menfaatleri doğrultusunda bölüp-parçalayan kana duymayan vampir insanlar ve ülkelerin kurbanıdır. Bunların savaşta bir dahli yoktur. Kim savaş içinde olmak ister? Kim çoluk-çocuğuyla evini, barkını terk ederek yabancı diyarlara göç etmek ister? Kim küçücük bebeklerin ağlayışlarını, göz yaşlarını duymak, görmek ister? Allah kimseyi bu duruma düşürmesin. Allah kimseye bu zulmü yaşatmasın. Allah bu mazlumların yardımcısı olsun. Şu anda yaşadığımız bu huzurlu gün ve birliktelik için de ne kadar şükretsek yeridir. Gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür, gün yardım günüdür."

Platform yetkileri ise konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu: "Suriye'deki savaş nedeniyle evlerini terk edip Türkiye’ye sığınan vatandaşlardan 200’ün üzerinde aile Kahta ilçesine geldi. Bu ailelerin yerleştikleri evlerde sobaları, odun ve kömürleri ile yatakları gibi acil ihtiyaçları bulunmaktadır. Daha önceleri her STK kendi çapında bu ailelere yardım etmekteydi. Bu şekildeki yardımlarda bazı aileler birkaç yerden yardım alırken ulaşılamayan bazı aileler yardım alamıyordu. Bunu daha organizeli bir şekilde düzenlemek istedik. 32 STK bir araya gelerek platform kurduk. STK’lar olarak kurduğumuz Gönüllüler Platformu kendi arasında iş bölümü yaparak ekipler oluşturduk. Ekiplerimiz ilçedeki tüm Suriyeli vatandaşları kayıt altına alacak. İhtiyaçlarını tespit edecek. Tespit edilen ihtiyaçları hayırsever vatandaşları yardımı ile alınıp evlerinde kendilerine teslim edecek." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.