Kahramanmaraş Tarım Fuarı Açıldı

Kahramanmaraş Tarım Fuarı Açıldı

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Kahramanmaraş Valiliği ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliğinde Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde açılan fuarda, tarım makinelerinden, hayvancılık...

Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Kahramanmaraş Valiliği ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliğinde Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde açılan fuarda, tarım makinelerinden, hayvancılık teknolojilerine, süt endüstrisinden, tohumculuk, sera ve fide teknolojilerine kadar birçok alanında faaliyet yürüten 80 firma ürünlerini sergiliyor.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Abdulkadir Arslan, fuarın üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Tarım Bakanlığının son 8 yılda 16 milyon 314 bin lira kırsal kalkınma yatırımlarına destekleme verdiğini ifade eden Arslan: “Kahramanmaraş’ta çay ve kahve gibi bazı özel ürünler dışında tüm bitki türleri yetiştirilmektedir. Hayvancılık alanında da Türkiye’nin önde gelen illerindeyiz. Dolayısıyla bu ürünlerin pazarlanması alıcı ile satıcının bir araya gelmesi açısından fuarlar büyük önem arz etmektedir. Biz Tarım Bakanlığı olarak özellikle 2006 yılından sonra çiftçilerimize tarım aletleri konusunda destekte bulunduk. Bu çerçevede 8 yıllık sürede 16 milyon 314 bin lira kırsal kalkınma yatırımlarına destek verdik. 2006 ile 2013 yılları arasında da 90 tane projeye ekonomik yatırımlardan destek verdik. Bu verdiğimiz desteklerin amacına ulaşması için çiftçilerimizin bilgilendirilmeleri en önemli husustu bu konuda da üzerimize düşeni yerine getiriyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Vali Mustafa Hakan Güvençer ise Kahramanmaraş’ın tarım potansiyeline değindi.

Tarım sektörünün stratejik öneme sahip olduğunu ifade eden Güvençer şöyle konuştu: “Bu fuarlar önemli konularda bir uzlaşı getiriyor. Dünya, Türkiye ve Kahramanmaraş için tarım sektörü diğer sektörlerin önünde stratejik bir öneme sahip. Kahramanmaraş sosyal-ekonomik alandaki tüm gelişme projeksiyonlarında tarımını önemsemek zorunda. Bunun da ilk adımlar atılmış durumda. Sulama problemlerimizi çözmek zorundayız. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde sulanabilir tüm arazimizi sulayabilir hale getireceğiz. Sistem değişikliklerimizle en geç 10 yıl içerisinde en rantabl sulama sistemlerini Kahramanmaraş’ta gerçekleştireceğiz. Tarım ürünleri endüstriyle buluşmak zorunda, bu fuar bu alanda atılan en önemli adımlardan biri. Fuarın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve iş adamları tarafından fuarın açılışı kurdelesi kesildi. Daha sonra Vali Güvençer ve beraberindeki heyet, stantları gezerek sektör temsilcilerinden ürünlerle ilgili bilgi aldı, dondurma ustasının dövme dondurmasıyla yaptığı kısa şovu izledi.

Üç gün süreyle açık kalacak olan fuarı yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.