Kafkas Dernekleri Federasyonu: Abhazya'daki Seçimler Tanınmalıdır

Kafkas Dernekleri Federasyonu: Abhazya'daki Seçimler Tanınmalıdır

Kafkas Dernekleri Federasyonu, 24 Ağustos 2014 günü yapılan Abhazya Cumhuriyeti'nde Devlet Başkanlığı seçiminin tanınmasını istedi.    Genel merkezi Ankara’da bulunan federasyon yönetiminin yaptığı yazılı açıklamada,...

Kafkas Dernekleri Federasyonu, 24 Ağustos 2014 günü yapılan Abhazya Cumhuriyeti'nde Devlet Başkanlığı seçiminin tanınmasını istedi.

    Genel merkezi Ankara’da bulunan federasyon yönetiminin yaptığı yazılı açıklamada, 24 ülkeden 100'den fazla gözlemcinin de katıldığı seçimler, Abhazya'da daha önce yapılan 5 devlet başkanlığı seçiminde olduğu gibi evrensel hukuk normlarına uygun bir şekilde gerçekleştiği ifade edildi.

    ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ve AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’un 24 Ağustos'ta yaptıkları açıklamalarda Abhazya'daki Devlet Başkanlığı seçimlerini tanımadıklarını, ‘Gürcistan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini’ belirttikleri hatırlatılan açıklamada, Gürcistan, Ukrayna, Romanya, Letonya gibi ülkeler de aynı ifadeler ile seçimleri ve dolayısıyla seçilen liderleri tanımadıklarını kaydetti. Türkiye'nin Gürcistan Büyükelçisi Levent Gümrükçü İstanbul'da açılacak seçim sandığına ilişkin olarak 21 Ağustos günü yaptığı açıklamada ‘Türkiye'nin her zaman Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü desteklediğini, tüm uluslararası hukuk normlarına ve Gürcistan yasalarına aykırı olduğu için Abhazya'daki seçimlerin Türkiye hükümeti tarafından tanınmadığını’ söyledi.” denildi.

    "BAŞTA TÜRKİYE OLMAK ÜZERE TÜM ÜLKELERİ SEÇİMLERİ TANIMAYA DAVET EDİYORUZ"

    Kafkas Dernekleri Federasyonu, Abhazya’nın kendi kaderini tayin hakkını bağımsızlık yönünde kullanmış ve tüm baskılara karşın 20 yıldır Abhazya'nın bağımsızlığını ve demokratik yapısını kararlı bir şekilde koruduğunu belirterek “Abhazya halkı 24 Ağustos 2014 günü en temel hakkını, seçme ve seçilme hakkını kullanarak özgür iradesi ile Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanını belirlemiştir. Uluslararası hukuk normlarına uygun bir şekilde gerçekleşen seçim sonuçlarını ve Abhazya yönetimini tanımamak, Gürcistan'ın saldırgan politikalarını destekleyerek bölgede barış ve huzurun tesis edilmesini engellemektir. Bu nedenle Türkiye'de yaşayan Abhaz, Adıge ve tüm Kuzey Kafkas halkları olarak Abhazya halkının temel haklarını inkar eden bu açıklamaları kınıyor, başta Türkiye olmak üzere tüm ülkeleri Abhazya'daki seçimleri tanımaya davet ediyoruz." değerlendirmesini yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.