Kadınlar, İş Makinesinin Önünde Etten Duvar Ördü

Kadınlar, İş Makinesinin Önünde Etten Duvar Ördü

Pendik’te, bir GSM operatörünün çocuk parkının yanına baz istasyonu kurmaya çalışması sırasında gerginlik yaşandı. İstasyonun kurulmasını istemeyen vatandaşlar, iş makinesinin önünde etten duvar ördü. Daha çok kadın ve çocuklardan...

Pendik’te, bir GSM operatörünün çocuk parkının yanına baz istasyonu kurmaya çalışması sırasında gerginlik yaşandı. İstasyonun kurulmasını istemeyen vatandaşlar, iş makinesinin önünde etten duvar ördü. Daha çok kadın ve çocuklardan oluşan bir grup mahalleli, görevlilerin çalışmasına izin vermedi. Gerginliğin artması üzerine olay yerine çevik kuvvet ekipleri gönderildi.

Olay Orhangazi Mahallesi, Dere Sokak üzerindeki çocuk parkında yaşandı. İddialara göre 30 Mart seçimlerinden önce Pendik Belediyesi tarafından yapılan çocuk parkının yanındaki yer bir GSM operatörüne kiralandı. Bugün parkın yanındaki yere baz istasyonu kurmak için gelen görevliler, vatandaşların direnişiyle karşılaştı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi, istasyonun kurulmasına izin vermedi. Baz istasyonunun direğini taşımak için getirilen dev vincin önüne geçen bazı kadınlar, vincin hareket etmesine müsaade etmedi. Adeta insan barikatı oluşturan kadın ve çocuklar, firma görevlilerinin yaklaşmasına da izin vermedi.

Gerginliğin artması üzerine olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Baz istasyonu istemediklerini belirten vatandaşlar ile görevliler arasındaki tartışmaya parti görevlileri de dahil oldu. Büyük Birlik Partisi Pendik ilçe teşkilatından bazı görevliler de olay yerine gelerek vatandaşlara destek verdi.

Vincin önünde nöbet tutan vatandaşlar, çeşitli hastalıklara neden olduğu belirlenen baz istasyonunun kurulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Çocuk parkının yanına neden istasyon kurulduğunu anlamadıklarını belirten vatandaşlar, saatlerdir hiçbir belediye görevlisine ulaşamadıklarını söyledi. Mahalledeki baz istasyonu gerginliği sürüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.