Kadınlar iş hayatında

Kadınlar iş hayatında
Ekonomik şartların her geçen gün ağırlaştığı günümüzde artık hanımlar da iş hayatında yer alıyor. Ayşegül Gündoğdu, açtığı iş yerinde ev yapımı börek ve tatlı üretiyor
Hayat şartlarının zorlaşması, pahalılığın artması, ekonomik koşulların insanları zorlaması gibi nedenlerden dolayı artık bir evde sadece bir kişinin getirdiği gelirin yeterli gelmediğine inanan birçok kadın, ev geçimine katkıda bulunmak için iş yapıyor. Kimisi el işi yapıp satıyor, kimisi mevsimlik işçi olarak çalışıyor, kimisi de Ayşegül Gündoğdu’nun yaptığı gibi bir iş yeri açarak ev yapımı börek, tatlı, yufka çeşidi ürünler üretiyor.
ÖĞRENCİLER ÖNCE YAPILIŞINI İZLİYOR, SONRA ALIP YİYOR
Karma İlköğretim Okulu yakınlarında bulunan iş yerini yaklaşık 2 ay önce açtığını ve açtığı ilk günlerde ‘acaba altından kalkabilir miyim’ diye kaygılandığını belirten Ayşegül Gündoğdu, “Uzun zamandan beri böyle bir iş yeri açma düşüncem vardı. 2 ay önce bu hayalimi gerçekleştirdim. İş arkadaşlarımla birlikte burada ev yapımı saç böreği, su böreği, yufka ve benzeri ürünler üretiyoruz” dedi. Özellikle üniversite öğrencilerinin aile ortamından uzak olmalarından dolayı ev yapımı ürünlere büyük ilgi gösterdiklerini belirten Ayşegül Gündoğdu, “Üniversite öğrencileri önce tedirgin bir şekilde geliyor. Onları güler yüzle, sıcak bir şekilde karşılıyoruz. Siparişlerini alıyoruz. Daha sonra pür saç böreğini nasıl yaptığımızı izliyorlar. Hazırlayıp önlerine sunduğumuzda da beğeniyle yiyorlar. Üniversiteli öğrenciler ev yemeklerine hasret olduklarını belirterek, verdiğimiz bu hizmetten dolayı bize teşekkür ediyor” diye konuştu. Gündoğdu ayrıca, ilköğretim okullarındaki öğrencilerin de haftada bir gün beslenme çantalarında pasta-börek götürdüklerini belirterek, bir çok çocuğun beslenme gününde kendilerinden börek çeşitlerini aldığını bildirdi.
‘BÜYÜK BİR İŞ YERİNE SAHİP OLMA HAYALİM VAR’
Şimdilerde sadece iki kişi çalıştıklarını ve dışarıya da servis yaptıkları için zaman zaman zorlandıklarını söyleyen Ayşegül Gündoğdu, işlerinin artması ile birlikte istihdam sayısını da artırmayı düşündüğünü ifade etti. Büyük bir iş yerini işletmeyi hayal ettiğini ve bunun ilk temellerini burada attığını dile getiren Ayşegül Gündoğdu, “Zamanla işlerimiz arttıkça istihdamımız da artacaktır. İstihdamda da önceliğim her zaman kadınlar olacak. Çünkü kadınlar artık evde oturmamalı, bir işin ucundan tutmalı ki ekonomiye daha büyük katkıları olsun” dedi.
KADINLAR DAHA CESUR VE ATILGAN OLMALI
Kendisine güvenen her bayanın bir iş yapması gerektiğine dikkat çeken Ayşegül Gündoğdu, “Her şey bir hayal ile başlıyor. Hayalinizi gerçekleştirmek istediğinizde de size sadece biraz cesaret ve atılganlık gerekiyor. Bayanlarımız biraz daha cesur davransalar ekonomik hayatta daha çok yer bulurlar. Çünkü birçok bayanın aklında önemli projeler, önemli fikirler var ama bunları hayata geçiremiyor. Kimisi ‘acaba üstesinden gelemez miyim?’ diye düşünüyor, kimisi de bir kaynak bulamadığı için fikirlerini hayata geçiremiyor. Ben de başta fikrimi hayata geçirmek için kaynak aradım. İl Özel İdaresi’nin ev hanımlarının istihdam edilmesi için bir projesi olduğunu ve maddi kaynak temin ettiğini duydum. Gidip başvurdum ama en az 7 kişilik grup halinde başvurulması gerektiği söylendi. Daha sonra eşimin de yardımları ile iş yerimi kendim açtım” diye konuştu.
BAYRAM İÇİN SİPARİŞ
ALMAYA HAZIRIZ
İş yerlerinde ev yapımı olan her türlü üretimi yapabilecek durumda olduklarının altını çizen Ayşegül Gündoğdu, “Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde biz de hazırlıklarımızı tamamladık. Bayram için tatlı siparişleri alabilecek durumdayız. Sipariş ne kadar çok olursa olsun hepsini yetiştirebileceğimize inanıyoruz. İş olsun da gerekirse biz gece gündüz çalışırız. Ev yapımı baklava, dilber dudağı, oklavadan çekme, sarma, kırk kat ve saç arası gibi tatlı çeşitlerimizi talep eden müşterilerimizin beğenisine sunmayı istiyoruz” diye konuştu.   n RASİM ATALAY 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.