Kadından, Gözaltına Alınan Öğrenciye Tepki: Sen Oku Adam Ol

Kadından, Gözaltına Alınan Öğrenciye Tepki: Sen Oku Adam Ol

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde çıkan olaylarda gözaltına alınan bir şahsa yoldan geçen bir kadının ‘Sen oku adam ol, siyasetle alakan yok’ şeklinde tepkisi dikkat çekti. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde...

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde çıkan olaylarda gözaltına alınan bir şahsa yoldan geçen bir kadının ‘Sen oku adam ol, siyasetle alakan yok’ şeklinde tepkisi dikkat çekti.

Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde Cuma günü karşıt görüşlü gruplar arasında çıkan kavganın ardından gerginlik bugün de devam etti. İki grubu karşı karşıya getirmemek için emniyet güçleri sabah saatlerinde fakülte girişinde önlem aldı. Bu sırada gelen bir grup özel güvenlik noktasından üzerlerinin aratmayarak içeri girmeye çalıştı. Bunun üzerine harekete geçen Çevik Kuvvet ekipleri, kampüse doğru yönelen grubun arkasından koştu. Kovalamaca sonucu girişte yakalanan eylemcilere polis müdahale etti. Kampüs bahçesinde grubun karşılık vermesi üzerine biber gazı kullanan polis ile eylemciler arasında kovalamaca yaşandı. Çıkan olaylarda yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslar polis aracına götürüldü. Polis aracına binmekte direnen bir şahıs, "Ankara halkı bakın üniversitelerde nasıl eğitim yapılıyor. Görün ablalar, abiler solcuya gaz, solcuya jop, solcuya gözaltı, solcuya gece yarası devletle beraber pusu." diye bağırdı. Bu sırada yoldan geçen bir kadın ise bağıran gence, "Sen oku adam ol adam. Siyasetle alakan yok, adam olun arkanızdayız." şeklinde tepki gösterdi. Gözaltına alınan şahıslar daha sonra polis aracıyla emniyete götürüldü.

Çıkan olaylar nedeniyle eğitim öğretime 3 gün süreyle ara verildi. Kampüs girişine, "Fakültemizde 17 Kasım 2014 Pazartesi gününden itibaren eğitim-öğretime üç gün süreyle ara verilmiştir." yazısı asıldı. Okulun tatil edilmesinin ardından Kampüs girişinde bekleyen grup buradan uzaklaştırıldı. Bir süre sonra ise kampüste bulunan grup dışarı çıkarıldı. Kampüse gelen öğrenciler ise tatil yazısını görünce geri dönmek zorunda kaldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.