Kadıköy İş Hukuku Avukatı

Kadıköy İş Hukuku Avukatı

Kadıköy İş Hukuku Avukatı

İşveren, işçi ve iş gibi hususları ele alan, işveren ile işçi arasındaki ilişkiyi inceleyerek bu konuda çıkan uyuşmazlıkların üzerinde çalışarak düzenleyen hukuk dalına İş Hukuku denmektedir. Bildiğiniz gibi insanoğlunun var oluşundan bu yana her dönem geçim kaynağı elde edilmek için çalışılmış, çaba sarf edilmiş ve bir şekilde kişiler geçimlerini sağlamışlardır. Fakat sanayi devrimiyle beraber çeşitli iş yerleri ve fabrikalar kurulduğundan ötürü insanlar bir yere bağlı olarak işçi adı altında çalışmaya ve geçim parası kazanmaya başlamıştır. İşte bu başlangıç beraberinde sömürülmeyi de getirdiğinden ötürü işçilerin birleşmesi ve haklarını arama mücadeleleri, iş hukuku oluşmasını sağlamıştır. Bu bağlamda kişilerin haklarının savunulması için iş hukuku kendi alanında toplu iş hukuku ile bireysel iş hukuku olarak sınıflara ayrılmıştır.

Toplu iş hukuku; greve gidilmesi ve şartlarının incelenmesi, toplu iş sözleşmelerinin yapılması, sendikaların kuruluşu ile faaliyetleri gibi konuları işlemektedir. Bireysel iş hukuku ise; izin hakları, asgari ücret, sözleşme feshi ile tazminat, asgari ücret ve çalışma süreleri, işçi ile işveren arasındaki sözleşmelerin yapılması gibi konuları incelemektedir. Tabi ki, bu konuların incelenmesi için mutlak suretle kişilerin bir avukat edinmesi ve dava açılması, davanın takip edilmesi gibi sürecin izlenmesi gereklidir. Bu noktada ihtiyacı hissettiğinizde, hukuk ve danışmanlık büromuzun her daim hizmetinizde olduğunu belirtmek isteriz.

İş hukuku alanında en iyi avukatlarla birlikte yol alan hukuk büromuz,  gerek gördüğünüzde şahsınıza ait bir sorunun çözülmesi için tüm imkanlarını kullanacaktır. İşçi ile işveren arasında oluşan bir uyuşmazlığın doğru şekilde çözülmesi için bilginin yanında birde deneyim oldukça önem teşkil etmektedir. Söz konusu İş Hukuku Avukatı açısından oldukça güçlü bir kadroya sahip olan hukuk büromuz, aynı zamanda tüm çalışma alanlarından da profesyonel avukatların bizlerle birlikte yol alması, bünyemiz tarafından açılan her davanın hedeflenen şekilde sonuçlanmasını sağlamaktadır. Olumlu sonuçlara ulaşmak adına kanun dışı hareketler sergilemek yerine hakkınızı yasal yollardan aramak için bizlerle iletişime geçebilir,  en iyi şekilde savunulmanıza ön verebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.