Kadaster Mahmut Esat Efendi anıldı

Kadaster Mahmut Esat Efendi anıldı

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti, Mahmut Esat Anadolu Lisesi ve Mahmut Esat İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen törenle, Kadaster Mahmut Esat Efendi ölümünün 92. yıl dönümü nedeniyle büstü önünde anıldı.

Anma törenine İlçe Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Emniyet Müdürü Yahya Günay, Askerlik Şubesi Başkanı Kamil Güngör, Tapu Sicil Müdürü Osman Çelik, Tapu Kadastro Müdürü Recep Keleş, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Salyam, “Mahmut Esat Efendi, Seydişehir’in kurucusu Seyyid Harun Veli Hazretlerinin ardından Seydişehir’de en önemli müstesna kişiliğe sahip zatlardan birisidir” dedi. Ardından Mahmut Esat Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Mehmet Hatipoğlu, Mahmut Esat Efendi’yi anlatan konuşmasını yaptı ve tören şair- yazar Bahaddin Paslı’nın okuduğu şiir ile devam etti. Daha sonra emekli imam Adem Atalay tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve hatim duası edildi. Kamuoyunda Mahmut Esat Efendiyi çoğu kimsenin bilmediğini ifade eden Mahmut Esat Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Hatipoğlu, “Mahmut Esat Efendi eski Diyanet İşleri Başkanı Ömer Nasuhi Bilmen’in talebesidir. İzmir’de hâkimlik yaptığı sırada gazete çıkarmış ve köşe yazarlığı yapmıştır. Hem medrese tahsili yapmış hem de modern ilimler konusunda tahsil görmüştür. Çok sayıda öğrenci yetiştirmiştir. Defter-nazır ve kadasterdir. Tapu Kadastro Müdürlüğü’nün kurucusudur” dedi.
ONUR YORGUN / SEYDİŞEHİR
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.