Kaçtı Denen Polis, Baba Ocağında Vefat Eden Çocuğunun Taziyeleri Kabul Ediyor

Kaçtı Denen Polis, Baba Ocağında Vefat Eden Çocuğunun Taziyeleri Kabul Ediyor

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını gerçekleştiren polislere yönelik yapılan 2. dalga operasyonlarda gözaltına alınan 33 polisle ilgili bazı polislerin ifadeye gelmedikleri, kaçtı yönündeki haberlerin aslının olmadığı ortaya çıktı....

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını gerçekleştiren polislere yönelik yapılan 2. dalga operasyonlarda gözaltına alınan 33 polisle ilgili bazı polislerin ifadeye gelmedikleri, kaçtı yönündeki haberlerin aslının olmadığı ortaya çıktı. Kaçtı diye haber yapılan Fatih Yılmaz isimli polis memurunun, kanser tedavisi gören 1,5 yaşındaki oğlunun vefat etmesi üzerine taziyeleri kabul ettiği, cenaze işlemleri için savcılıktan ayrıca izinli olduğu öğrenildi.

Polislere yönelik 22 Temmuz'da başlayan 115 gözaltı kararı ile düzenlenen sahur operasyonunun ardından ikinci dalga operasyonda da 33 polis hakkında daha gözaltı kararı verilmişti. Hakkında gözaltı kararı olan polis memuru Fatih Yılmaz'ın kanser tedavisi gören 1,5 yaşındaki oğlu Tuğrul Selim Yılmaz'ın, operasyondan 3 gün önce hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Operasyon için Yılmaz'ın Tokat'taki evine giden polisler, gözaltı işlemi yaptı. Ancak Yılmaz, hasta olan oğlunun 2 Ağustos'ta vefat ettiğini belirtti. Diyarbakır'da görevli olduğunu ifade eden Yılmaz, defin işlemleri için Tokat'ta olduğunu söyledi. Polisler, bu bilgileri soruşturma savcısı Okan Özsoy'a bildirdi. Savcı yazılı talimatla izin bildirdi. Bu işlemlerin ardından da Yılmaz serbest bırakıldı. Yılmaz'ın daha sonra savcılığa ya da emniyete çağrılarak ifade vereceği öğrenildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan polis memurunun kayınpederi Hüsamettin Sansar, “Gözaltı kararı için gelen polis memurları adres öğrenmek için Fatih’in kendisini aramışlar, adresi kendisi verdi ve gidip bir yerde buluştular. Gözaltı kararı ne için, onu şuan hiçbirimiz bilmiyoruz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.