Kaçırılan Doktorun Meslektaşları: Meslektaşımız İçin Kaygılıyız

Kaçırılan Doktorun Meslektaşları: Meslektaşımız İçin Kaygılıyız

PKK tarafından Van'dan 4 gün önce kaçırılan genel cerrahi uzmanı N.Ö.'den haber alınamıyor. Meslektaşları için kaygılı olduklarını söyleyen Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Çetin Kotan en kısa zamanda bırakılmasını istedi....

PKK tarafından Van'dan 4 gün önce kaçırılan genel cerrahi uzmanı N.Ö.'den haber alınamıyor. Meslektaşları için kaygılı olduklarını söyleyen Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Çetin Kotan en kısa zamanda bırakılmasını istedi. Bingöl Sağlık Gönüllüleri Derneği (BİNSADER) Başkanı Dt. Alper Karabağ da kaçırılma olayının bölgede çalışan diğer doktorlarının motivasyonunu kötü etkileyeceğini ifade etti.

Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinde Van'da 8 Ağustos'ta kaçırılan doktorla ilgili yaptığı açıklamada, özel bir hastanenin ortaklarından ve aynı hastanede görevli doktorun maddi menfaat temin etmek maksadıyla kaçırıldığını ve halen Başkale kırsalında tutulduğunu belirtti. Kaçırılan doktorun kardeşinin GSM operatör şirketleri için bölgede '3G' kurulumu yaptığını, PKK mensupları tarafından faaliyette bulundukları alanlara '3G' sistemi kurulumu yapmaması konusunda tehdit edildiğinin ifade edildiği açıklamada, doktorun bu nedenle kaçırıldığının değerlendirildiği ve 1 milyon lira para istendiği kaydedildi.

Kaçırılan doktordan halen haber alınamazken Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Çetin Kotan, meslektaşları için kaygılı olduklarını söyledi. Prof. Dr. Kotan, "Kaygılıyız. Meslektaşımız ivedilikle işine dönmeli. Hastaları ve hastalıkları iyiliştirme dışında başka görevi olmayan birinin bölgesel dinamiklerle şu veya bu şekilde ilişkilendirilip kendisine bir bedel ödettirilmeye çalışılıyorsa bu üzüntümüzü daha da büyütmektedir." diye konuştu.

Bingöl Sağlık Gönüllüleri Derneği (BİNSADER) Başkanı Dt. Alper Karabağ da meslektaşları için kaygılı olduklarını ve en kısa süre içerisinde bırakılması gerektiğini belirtti. Sebebi ne olursa olsun bir doktorun kaçırılmasını doğru bulmadıklarını aktaran Karabağ, "Bu kaçırma olayı bölgede çalışan diğer doktor arkadaşlarımızın motivasyonunu çok kötü etkileyecek. Buraya gelecek doktorların motivasyonunu da olumsuz etkiler. Meslektaşımızın en kısa sürede sağ salim ailesine ve hastalarına kavuşmasını istiyoruz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.